Rumunji, Grci, Bugari i Hrvati rade najviše u EU

Autor: Poslovni.hr , 26. lipanj 2014. u 11:05
Thinkstock

Studija koja se bavi koliko radnici stvarno provedu na poslu razbija stereotipe o Rumunjima i Grcima kao najlijenijim radnicima u EU.

Hrvatski radnici u vrhu su Europske unije po količini stvarnog vremena provedenog na poslu, pokazalo je istraživanje pariškog  instituta Coe-Rexecode koje prenosi EUObserver. Studija koja se bavi koliko radnici realno provedu na poslu razbija stereotipe o Rumunjima i Grcima kao najlijenijim radnicima u Europi. Rumunjski radnici koji rade puno rado vrijeme rekorderi su u EU s 2099  radnih sati godišnje. Grci su na drugom mjestu, a slijede Bugari i Hrvati. Ovi potonji na poslu provedu 1954 sati. Slijede Poljaci, Latvijci, Slovaci, Estonci i Ciprani.

Na suprotnom kraju su Finci s prosječnih 1.648 sati godišnje. Slijede ih Francuzi, Šveđani, Danci, Belgijanci i Talijani. Njemački radnik i radnica koje mediji rado i  često oslikavaju kao najradišnije, nalaze se na sredini tablice i rade manje nego 2010. godine. Boravak na poslu u posljednje tri godine su povećali  radnici Španjolske i Portugala, zemalja koje su se u isto vrijeme našle na udaru strogih mjera štednje. Pariški institut bavio se realnim vremenom provedenom na poslu u posljednje četiri godine, izbjegavajući uobičajeno nominalne radne sate koji uključuju i izostanke zbog bolovanja, brigu o djeci, blagdane ili štrajkove. 

 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Za ludjaka

Još nešto treba dodati: produktivnost. Kada je netko zadnji put čuo da se kod nas radi o produktivnosti?

Raditi puno uz nisku produktivnost baš nije neka startegija

HEHEHEHE samo treba još nadodati prije “u EU”: “na otkrivanju tople vode, odnosno najjači su u NEproizvodnosti ili NEučinkovitosti”

[emo_palacg]

New Report

Close