Rumunji dobavljači opreme za plinsku stanicu Plinacroa

Autor: Darko Bičak , 02. rujan 2018. u 22:00
To će biti prva kompresorska stanica na hrvatskom plinskom transportnom sustavu/Grgur Žučko/PIXSELL

Stanica će se graditi kod Velike Ludine, a vrijednost glavne opreme je 8,2 mil. eura.

Plinacro i rumunjska tvrtka SC Euro Gas Systems potpisali su u petak ugovor o isporuci glavne opreme za izgradnju kompresorske stanice kod Velike Ludine, a vrijednost ugovora je oko 8,2 milijuna eura, izvijestili su iz Plinacroa.

Dodaju da se ugovor odnosi na isporuku, ugradnju, puštanje u rad i održavanje glavne opreme (tri kompresorske jedinice) za prvu kompresorsku stanicu (KS1) na hrvatskom plinskom transportnom sustavu.

Kompresorska stanica, maksimalne snage 4,2 MW, bit će izgrađena u Moslavini, kraj Velike Ludine. "Ugovor, vrijednosti 8,2 milijuna eura, rezultat je međunarodnog javnog natječaja na kojem je rumunjska tvrtka bila najpovoljniji ponuđač, a potpisali su ga predsjednik uprave Plinacra Ivica Arar i direktor EGS-a Roger Herman Wachter", kažu iz Plinacroa.

Podsjećaju da su građevinski radovi započeli prije tri tjedna, a potpisivanjem ugovora inicirana je završna faza u realizaciji projekta.

Izgradnjom KS1 povećat će se sigurnost opskrbe, omogućiti povećanje fleksibilnosti upravljanja postojećim transportnim kapacitetima te povećanje kapaciteta prema potrebama tržišta. Isto tako, osigurat će se stalna dvosmjerna konekcija hrvatskog i mađarskog plinskog sustava.

Komentirajte prvi

New Report

Close