Rukometni klub Podravka: U privatizaciji kluba u igri čak 41.000 dionica

Autor: Agencija VLM , 31. siječanj 2014. u 10:40
Marijan Susenj/PIXSELL

Može doći do najviše pet krugova upisa dionica, a plan je da se sve završi u lipnju.

Rukometni klub Podravka prvim krugom upisa dionica, koji počinje 5. veljače, a u kojem pravo sudjelovati ima samo Grad Koprivnica, i službeno kreće u proces preoblikovanja iz sportske udruge u sportsko dioničko društvo. Zeleno svjetlo za nove stranice u povijesti kluba prekjučer su jednoglasno dali skupštinari.

Otpis dijela kredita

– Klub više nema dugova, a budući dioničari odredit će njegovu budućnost. Podravka je uz sponzorstvo odobrila i kredit od šest milijuna kuna, što je, uz ostalo, rezultiralo time da je klub u pozitivi i prvi put u povijesti završio je obračunsko razdoblje bez dugova – kazao je predsjednik Jorn Pedersen i dodao da će kompanija nastaviti sponzorirati klub na razini kao i dosad, te da će se potpisati trogodišnji ugovor. Poručio je i da će otpisati dio kredita.

Temeljni kapital iznosi 4,1 milijun kuna, točnije u ponudi će biti 41.000 dionica po 100 kuna. Prvi upisni krug traje do 13. veljače, a na Valentinovo kreće drugi i traje dva tjedna. U njemu mogu sudjelovati svi članovi kluba, upisom i istovremenom uplatom dionica u novcu. Treći upisni krug bit će od 3. do 11. ožujka. U tom krugu mogu sudjelovati članovi kluba koji su sudjelovali u upisu dionica u drugom upisnom krugu. Četvrti krug trajat će od 13. do 27. ožujka, a poziv će se uputiti javnosti i svim članovima kluba, bez obzira jesu li u prethodnim krugovima upisali dionice.

Novo ustrojstvo

Peti upisni krug, ako i nakon četvrtog ne budu upisane sve dionice, uz dopuštenje Povjerenstva za profesionalne sportske klubove, trebao bi biti upis i uplata dionica zamjenom tražbina vjerovnika za ulog. Očekuje se da bi postupak upisa trebao biti završen u lipnju. Ukoliko ne uspije upis svih 4,1 milijun kuna, novac će se vratiti upisnicima.

Upisi će se obavljati u poslovnici Podravske banke u Koprivnici u Opatičkoj ulici i u Green Gold centru u Zagrebu. Nakon što se sve završi, skupština novog društva izabrat će nadzorni odbor od sedam članova, a oni, pak, upravu društva, koja se sastoji od jednog člana, koji je ujedno i direktor(ica).

Komentirajte prvi

New Report

Close