Rekordan iznos novca za bolji život u gradovima

Autor: Poslovni dnevnik , 15. prosinac 2022. u 22:01
Nataša Tramišak, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije/H. Jelavić/PIXSELL

Prihvatljivi prijavitelji po ovom Pozivu su 22 grada koji su uspostavili urbana područja sukladno zakonu.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije jučer je objavio Poziv za urbana područja za provedbu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja u financijskom razdoblju 2021. – 2027. vrijedan 681,3 milijuna eura.

“Ovo je najveći poziv koji je ikad objavljen za gradove. S tim novcem gradovi imaju priliku ulagati u poboljšanje kvalitete života građana, od poslovne infrastrukture, boljeg prijevoza putnika do zelenih gradskih oaza i energetske obnove.

Koristim priliku da pozovem gradove da osmisle kvalitetne projekte i da se prijave, jer smo osigurali rekordni iznos novca”, kazala je ministrica Nataša Tramišak.

Ova sredstva koristit će 22 grada s urbanim područjem, ukupno 192 jedinice lokalne samouprave. Prihvatljivi prijavitelji po ovom Pozivu su 22 grada koji su uspostavili urbana područja sukladno zakonu.

To su četiri urbane aglomeracije Zagreb, Split, Rijeka i Osijek, zatim 10 većih urbanih područja (Zadar, Slavonski Brod, Pula, Karlovac, Sisak, Varaždin, Šibenik, Dubrovnik, Bjelovar i Vinkovci) te 8 manjih urbanih područja koji su sjedišta županija (Koprivnica, Vukovar, Čakovec, Požega, Virovitica, Krapina, Gospić i Pazin).

Komentirajte prvi

New Report

Close