Rekord iz Huma na Sutli

Autor: Poslovni dnevnik , 31. svibanj 2015. u 21:59
K. Grabar-Kitarović u obilasku/M. Jurinec/PIXSELL

Dovršili ulaganja od 215 mil. kn.

Ove investicije snažan su doprinos većoj konkurentnosti i poslovnoj uspješnosti naše jedine tvornice staklene ambalaže, istaknula je u petak predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović za posjeta Vetropack Straži u Humu na Sutli u sklopu obilježavanja dovršetka dviju investicija te tvornice u vrijednosti 215 milijuna kuna.

Riječ je o projektu remonta peći za proizvodnju obojenog stakla (150 mil. kn) te gradnji postrojenja filtara za pročišćavanje otpadnih plinova (65 mil. kn). Dvjema investicijama u Vetropack Straži zaokružen je investicijski ciklus od 215 milijuna kuna, čime je taj jedini proizvođač staklene ambalaže u Hrvatskoj dodatno modernizirao proizvodni proces.  Predsjednik Uprave Vetropack Straže Tihomir Premužak istaknuo je da je u proteklih 20 godina, otkada je tu tvrtku preuzela švicarska Vetropack grupa, u tvrtku uloženo oko 1,2 milijarde kuna.

Za izgradnju postrojenja filtera Premužak je rekao kako je to najveći ekološki projekt u povijesti Vetropack Straže. Poslovanje tvrtke lani je obilježila prodaja rekordnih 1,01 milijarde boca, što je rast prodaje od gotovo 10 posto. Remontom peći za proizvodnju obojenog stakla poboljšana je energetska učinkovitost i poboljšana je kvaliteta staklene ambalaže. Vetropack Straža sada ima kapacitet od 250 tisuća tona staklene ambalaže godišnje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close