Razočarani njemački turisti: “Ne dolazimo u Hrvatsku jer ne želimo da nas netko vara”

Autor: Poslovni.hr , 24. svibanj 2016. u 11:32
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Za sve države unutar Europske unije vrijedi zakon koji kaže da je zabranjeno imati različite cijene za lokalce i strance.

I dalje ne jenjavaju reakcije oko dvostrukog cjenika, za domaće i strane goste, koji je u svom kafiću Roxy bar uveo rovinjski ugostitelj Damir Hubar te je dva capuccina naplatio 76 kuna. Upravo je ta priča završila u javnosti, a vijest su prenijeli i njemački mediji što definitivno ne ide na ruku domaćem turizmu.

Kako piše Novi list, Putem e-maila javili su se turisti iz Njemačke nezadovoljni dvostrukim cjenikom iz Rovinja, kako bi nam poručili da upravo zbog toga neće ljetovati u Hrvatskoj – Bernd Wegner iz Berlina odlučio je ljetovanje u Hrvatskoj zamijeniti onim na grčkim otocima.

"Danas sam u njemačkim novinama pročitao da neki hrvatski restorani nude kavu po dva posebna cjenika. Jedan za domaće, a drugi za strane goste, kao u nerazvijenim zemljama. Moja je obitelj ovog vikenda željela odlučiti kamo ćemo na ljetovanje.

Imali smo dvije mogućnosti – Hrvatska ili Grčka. Ali zbog ovog članka odlučili smo se za Grčku jer ne želimo da nas netko vara. Za sve države unutar Europske unije vrijedi zakon koji kaže da je zabranjeno imati različite cijene za lokalce i strance. Zato vam zahvaljujem što ste objavili tu vijest. Nadam se da će puno ljudi pročitati ovaj članak i izbjegavati Hrvatsku ubuduće dok se tome ne stane na kraj", pisao je ovaj ogorčeni njemački turist.

Komentari (2)
Pogledajte sve

pa i švabe imaju proizvode za staru eu i za novo pridošle. isto ime isto sve jedino je kvaliteta drugačija.

Evo, Pero7…..i Delboy imaju prijedloge kako popraviti stvar s diskriminacijom….? Da čujemo….dečki.

New Report

Close