Ravnatelju HZZO-a plaća je povećana za više od 3000 kn

Autor: Poslovni.hr , 04. siječanj 2013. u 11:47
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Prema informacijama iz Vladinih krugova, njihove plaće iznosile su između 10 i 13 tisuća kuna, a sada bi se trebale popeti i do 16.000 kuna, piše Jutarnji list.

Vlada je jučer izmjenom Zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika znatno povećala plaće ravnateljima zavoda za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, ravnatelju Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU te čelniku Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Prema informacijama iz Vladinih krugova, njihove plaće iznosile su između 10 i 13 tisuća kuna, a sada bi se trebale popeti i do 16.000 kuna, piše Jutarnji list. Najveće povećanje plaće osjetit će pomoćnik ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, kojem se koeficijent za izračun plaće povećava sa 2 na 3,97, piše list. Ukoliko je taj pomoćnik samac, živi u Zagrebu i ima 20 godina radnog staža, neto plaća će mu skočiti za gotovo 4000 kuna: sa 7687,16 na 11.480,47 kuna. Ukoliko ima djecu i prijavljen je izvan Zagreba, plaća može biti i veća.

Prema novom dodijeljenom koeficijentu ravnatelj HZZO-a je prema osnovnoj plaći u rangu zamjenika ministra i glavnog tajnika Vlade, a ravnatelj HZMO-a u rangu glavnog ravnatelja policije i ravnatelja Porezne uprave, piše list. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

država je preuzela reket…..

New Report

Close