Ravnateljica škole koja je uvela zadužnicu za prehranu: Opomene nam ne pomažu

Autor: Poslovni.hr , 04. rujan 2022. u 08:57
Foto: Damir Spehar/PIXSELL/Ilustracija

Jedna osnovna škola u Zadru od roditelja koji žele da im djeca jedu u školi traži da potpišu bjanko zadužnicu i ovjere je kod javnog bilježnika. To će roditelje koštati 135 kuna, a zadužnica mora biti na iznos od 5000 kuna.

RTL Danas razgovarao je s ravnateljicom škole koja je to uvela.

“Imamo roditelja koji apsolutno ne plate ni jednu marendu i ni jedan ručak u cijeloj školskoj godini i onda ih moramo pozivati na razgovore, umoljavati i tako. Imamo dosta problema, dugovi su uvijek veliki tijekom cijele godine, često pišemo opomene, koje, ponavljam, nisu urodile plodom”, kazala je ravnateljica OŠ Krune Krstića Zadar, Jasmina Matešić. Dodaje kako su naplatu u slučaju ovrhe čekali godinama pa su pronašli učinkovitiji način.

“Ako roditelj ne plaća redovito, mi bismo mu poslali jednu opomenu, nakon toga bismo mu poslali drugu opomenu u kojoj bi mu stajalo ako ne izvrši dugovanje, da će se pokrenuti ovršni postupak”, kaže Matešić.

Ako se školska užina redovito plaća, ista bjanko zadužnica vrijedi djetetu svih 8 godina školovanja.

Prehrana u školi započinje 12. rujna 2022. godine pod uvjetom da roditelj tijekom prvog tjedna potpiše ugovor. Na potpisivanje ugovora za marendu i/ili za ručak roditelj dolazi u školu s potvrđenom bjanko zadužnicom kod javnog bilježnika na iznos do 5000 kuna (663.61 euro), što je inače najmanji mogući iznos bjanko mjenice”, navela je škola na web stranicama.

Komentirajte prvi

New Report

Close