Raspisan javni poziv za Program poticanja razvoja na turistički nerazvijenim područjima

Autor: Poslovni.hr , 11. travanj 2013. u 16:21
Thinkstock

S ciljem jačanja turizma na turistički nerazvijenim područjima, a samim time i ukupne konkurentnosti hrvatskog turizma, Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavili su javni poziv…

S ciljem jačanja turizma na turistički nerazvijenim područjima, a samim time i ukupne konkurentnosti hrvatskog turizma, Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavili su javni poziv za Program poticanja razvoja turizma na turistički nerazvijenim područjima u 2013. godini. Bespovratna novčana sredstva dodjeljivat će se za sufinanciranje razvoja smještajne i dodatne turističke ponude, te unapređenje javne i poslovne turističke infrastrukture na turistički nerazvijenim područjima.

Kod odabira projekata, u obzir će se uzimati usklađenost projekta sa Strategijom razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine, značaj projekta za poboljšanje ukupne turističke ponude i za privlačenje novih skupina gostiju, mogućnost proširenja na cjelogodišnje poslovanje, faza realizacije projekta, udio već uloženih sredstava te ocjena projekta u smislu očuvanja tradicijskih elemenata lokalnog graditeljstva i očuvanja okoliša.

Sredstva su namijenjena trgovačkim društvima, obrtima, zadrugama, jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave te seljačkim domaćinstvima koja su registrirana za pružanje ugostiteljskih usluga. Po pojedinom projektu sufinancirat će do najviše 50 posto opravdanih troškova provedbe projekta, uz uvjet da korisnik uloži vlastita ili sredstva iz drugih izvora najmanje u iznosu odobrene potpore. Najveći iznos potpore po projektu iznosi do 150 tisuća kuna, a ukoliko korisnik kandidira više projekata, ukupna vrijednost potpora po pojedinom korisniku iznositi će do 200 tisuća kuna.

Javni poziv je otvoren do 6. svibnja 2013. godine, a više informacija o programu i potrebnoj dokumentaciji za kandidiranje projekata nalazi se na web stranicama Ministarstva turizma – http://www.mint.hr/default.aspx?id=7936 .

Komentirajte prvi

New Report

Close