Raritet – bolnica u Hrvatskoj koja stvara dobit i sama investira

Autor: Poslovni.hr , 21. srpanj 2016. u 08:20
Foto: Damir Špehar / Pixsell

Daruvarske imaju nogometni teren, ali i terene za minigolf, tenis, paintball…, dva bazena, wellness-centar, umjetno jezero, zdrave menije, programe mršavljenja i prevencije bolesti.

Daruvarske su toplice nezamjenjivog okoliša koji je besprijekorno održavan, obnovljene infrastrukture i sa štihom – odmarališta. Otkad su se okrenuli tržištu, počeli su zarađivati, privlačiti sve više gostiju (među njima i inozemne) te za prvih šest mjeseci ove godine već broje 1,6 milijuna kuna dobiti! A takva tržišna priča Daruvarskih toplica kao rijetko uspješnogprimjera među hrvatskim lječilištima započela je kad im je država – skresala davanja.

– Bili smo u situaciji da za isti broj pacijenata od HZZO-a imamo svaki mjesec 600 tisuća kuna manje. Pa kako zadržati isti nivo?! Shvatili smo da se moramo okrenuti tržištu i da se ne može više računati na sigurnost ugovora s HZZO-om. I evo, prvi put smo ostvarili više prihoda na tržištu nego od HZZO-a – govori Bruno Marić, član Upravnog vijeća toplica kojeg će većina prvo povezati s nogometnim terenima gdje je prvoligaški sudac.

Kako piše Večernji list, i Daruvarske imaju nogometni teren, ali i terene za minigolf, tenis, paintball…, dva bazena, wellness-centar, umjetno jezero, zdrave menije, programe mršavljenja i prevencije bolesti.

– Bez obzira na to jesu li pacijenti ili turisti, želimo ljude zainteresirati za njihovo zdravlje. Našim gostima ponudimo kompletnu ponudu Daruvara, od vinskih cesta do OPG-a, terapijskog jahanja… – objašnjava ravnatelj te Specijalne bolnice Marcel Medak.

Komentirajte prvi

New Report

Close