Radovi od 321 milijun kuna, evo što je Zagreb izgradio za javne namjene

Autor: Poslovni.hr , 18. svibanj 2022. u 16:20
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Od toga je na površine javne namjene, poput zelenih površina, potrošeno 55 milijuna kuna, na nerazvrstane ceste 213.800.000,00 kuna, na groblja i krematorije 19 i pol milijuna kuna, a na stavku ′Ostalo′ malo preko tri milijuna kuna.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević na idućoj će sjednici skupštinarima dati na razmatranje Izvješće o izvršenju Programa građenja komunalne infrastrukture na području Grada Zagreba u 2021, javlja Zagrebinfo.

Grad Zagreb je u prošloj godini na gradnju komunalne infrastrukture potrošio 321.500.000,00 kuna. Od toga je na površine javne namjene, poput zelenih površina, potrošeno 55 milijuna kuna, na nerazvrstane ceste 213.800.000,00 kuna, na groblja i krematorije 19 i pol milijuna kuna, a na stavku ′Ostalo′ malo preko tri milijuna kuna.

Grad Zagreb je na Spomenik žrtvama Holokausta utrošio preko 3 milijuna kuna, a radi se o prenesenoj obavezi, jer znamo da je Grad na to obavezao prethodni gradonačelnik Milan Bandić.

Na uređenje Strossmayerovog šetališta i Schlosserovih stuba grad je potrošio 150 tisuća kuna, a radi se također o prenesenoj obavezi. U Programu građenja komunalne infrastrukture radovi su poredani prema gradskim četvrtima, pa je tako razvidno da se u GČ Trnje nije radilo – ništa. U ČG Maksimir radila se samo jedna stvar, uplanirana doduše, a to je uređenja platoa na Maksimirskoj cesti 66 do 67 vrijedno milijun kuna.

Ništa se nije uplaniralo u gradnju GČ Peščenica – Žitnjak, kao niti Novi Zagreb – Zapad i Istok, a ista je situacija i na Trešnjevci – Jug. U susjednoj Trešnjevci – Sjever  50 tisuća kuna uložilo se u izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju dječjeg igrališta u Rudešu.

Preko 900 tisuća kuna potrošilo se u gradskoj četvrti Črnomerec na izgradnju nadstrešnica na okretištu tramvaja i autobusa, a radi se o prenesenoj obavezi iz prethodne godine. U Dupcu je slična situacija, ali se radi o novoj obavezi. Tamo je na nadstrešnice za okretište potrošeno 20 tisuća kuna.

Gradska četvrt Donja Dubrava bogatija je za uređeno dječje igralište u Parku Pavla Spudića koje je koštalo 210 tisuća kuna. Dugoočekivani bazen u Španskom još neko vrijeme, čini se, neće biti otvoren. No, dobra je vijest što je na uređenje pristupnog trga utrošeno skoro četiri milijuna kuna.

Na Blanju u Podsusedu uređeno je dječje igralište u vrijednosti od skoro dva milijuna kuna, točnije 1.920.000,00 kuna, dok je za 1.750.000,00 kuna uređen Trg Dragutina Domjanića u Sesvetama. U Brezovici pak potrošeno je pak 320 tisuća kuna na uređenje dječjeg igrališta u Osnovnoj školi Odranski Obrež.

Komentirajte prvi

New Report

Close