‘Radnici ne smiju biti naš izvozni proizvod’

Autor: Marija Crnjak , 10. veljača 2020. u 21:59
Očekuje se i stotinjak njemačkih gospodarstvenika

Njemačkim partnerima predstavlja se 15 hrvatskih tvrtki.

Njemačko-hrvatski gospodarski forum otvoren je u ponedjeljak u Frankfurtu, u organizaciji Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore, Industrijsko-trgovinske komore Frankfurt, Hrvatskoga svjetskoga kongresa u Njemačkoj, Hrvatskog gospodarskog saveza i Hrvatske gospodarske komore.

Na forumu će se predstaviti petnaestak hrvatskih tvrtki, kroz sesije s više od stotinu njemačkih gospodarstvenika. “Njemačka je važan gospodarski partner Hrvatskoj. Nažalost, do sada smo u Njemačku najviše izvozili radnike koji su se pokazali kao iznimno kvalitetni. No, želimo pokazati da imamo i inovativno gospodarstvo i kvalitetne proizvode. Osobno bih volio da se trend obrne, da nam se ljudi vraćaju, a da što više proizvoda ide u izvoz”, izjavio je predsjednik HGK Luka Burilović.

Njemačkim partnerima predstavljaju se među ostalim tvrtka OG Consultancy Services, biznis koju je pokrenula druga generacija hrvatskih iseljenika u Njemačkoj te tvrtka Eccos, visokotehnološka tvrtka za implementaciju rješenja iz područja elektrotehnike, informatike i sigurnosti. Drugi dio dana hrvatske gospodarske delegacije u Njemačkoj održat će se u Mainzu.

Komentirajte prvi

New Report

Close