Radi u kiosku i osvojila je 100.000 kuna

Autor: Sergej Novosel Vučković , 25. studeni 2019. u 08:08
Laureati ovogodišnjeg izbora za Mali svjetionik i Nagradu dr. Dražen Glavaš

Najbolje radnike mogli su kandidirati šefovi, kolege, prijatelji, obitelj, mušterije, koji smatraju da su oni kao ‘svjetionik u mraku’.

Najbolji radnik u Hrvatskoj je zaposlenica kioska Tiska u Zagrebu Mira Logarušić (56), pobijedivši u izboru Udruge Partner Mali svjetionik za velike ljude dobila je novčanu nagradu od čak 100.000 kuna.

Ova Sesvećanka s 35 godina staža, osvojila je najviše telefonskih i SMS glasova u natječaju kojim se traži pojedinac koji pridonosi okolini poštujući načela rada i poštenja, šireći pozitivnu energiju i brinući se za kolege – nadređene i podređene. Na proglašenju u City Plaza Centru u Zagrebu priznanje joj je predao laureat lanjskog prvog izbora Mate Orlović. 

Ovogodišnji izbor, u organizaciji Partnera, Zaklade Rhema, konzultantske tvrtke Mazars Hrvatska i tvornice kabela Tim Kabel u odnosu na lanjski je pojačan, nagrada za najradnika je udvostručena, a uvedene su i druga i treća nagrada, 10.000 i 5000 kuna, koje su ponijeli Nediljko Karoglan, bagerist poduzeća CEZAR i Denis Perhoč, konobar u LifeClass Termama Sveti Martin.

Svi su finalisti dobili i poklon-bon dma. Najbolje radnike mogli su kandidirati šefovi, kolege, prijatelji, obitelj, mušterije, koji smatraju da su oni kao "svjetionik u mraku", primjer kolegijalnosti, etičnosti i poštenja. Stiglo je 250 prijava, a stručno povjerenstvo odabralo je 15 finalista za koje se glasalo. Zanimljivo, Mira Logarušić, kojoj pripada Nagrada Dr. Dražen Glavaš, u spomen na u spomen na sveučilišnog profesora i organizatora globalnih sumita o liderstvu (GLS) u nas, lani je osvojila treće mjesto.

 

10 tisuća

kuna iznosila je nagrada za drugo mjesto, a 5000 kuna za treće

"Iznenađena sam. Meni je svaki čovjek bitan, svakom se posvetim, najvažnije je biti ljubazan, a vjerujem da radim svoj posao kako treba", rekla nam je, a na pitanje na što će potrošiti 'premiju' slegnula ramenima i kazala da još uopće ne zna, dodajući da za pobjedu neće uzeti ni slobodan dan, jer – treba raditi. "Ova nagrada vjerojatno sve može motivirati, jer dosta ljudi se, ne želi se truditi", zaključila je Mira Logarušić. Da to žele promijeniti kazao je Kristijan Cinotti iz Mazarsa.

"Nastojimo utjecati na promjenu radne etike, želimo okupiti poslodavce koji se zalažu za vrijednosti rada, poštuju radnike i pošteno ih plate. Želimo dati priznanje i učiniti ponosnim radnike kao i ljude, poslati poruku da se rad i poštenje isplate. Vjerujemo da je to način kako u Hrvatskoj prosječna plaća može jednom biti ne tisuću nego 2000 eura", uvjeren je Cinotti. To nije tek budućnost rada, već se promjene kod nas već i odvijaju, prema njemu, jer "sazrijeva svijest da radnike treba poštivati i pošteno ih platiti".

Direktor suorganizatora natječaja Tim Kabela, Ivan Topčić, podsjeća da je natječaj proveden sa svrhom da kao poduzetnici i poslodavci pokažu javnosti i kolegama da cijene rad i radnika. "Pokažimo da se zauzimamo za njih i da u zemlji ima puno vrijednih i fantastičnih radnika", kaže Topčić, najavljujući da im je cilj za pet godina najboljem radniku u Hrvatskoj darovati – stan.

Komentirajte prvi

New Report

Close