Radi se punom parom: Na Pelješkom mostu i pristupnim cestama radi više od 1.000 radnika

Autor: Poslovni.hr , 20. rujan 2021. u 08:46
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Na stonskoj obilaznici i dionici Sparagovići – Papratno – Doli, između ostalog, na vijaduktu Prapratno navučeni su svi segmenti.

Na gradilištu Pelješkog mosta i pristupnih cesta radi se punom parom. Na tom najvećem gradilištu u Hrvatskoj trenutačno je angažirano više od 1000 radnika. Točnije, prema podacima Hrvatskih cesta, most i pristupne ceste gradi ukupno 1098 radnika, a kad se tome pridoda tehničko i pomoćno osoblje, riječ je o ukupno 1277 osoba koje su trenutačno na terenu na Pelješcu i u Malostonskom zaljevu, piše Večernji list.

Na pristupnim cestama, dionici Duboka – Sparagovići, između ostalog, radilo se na širokom iskopu trase, zaštiti pokosa i vanjskoj odvodnji sve do tunela Kamenice. Između mostova Dumanja Jaruga I, II i tunela Debeli brijeg radi se na izvedbi vanjske odvodnje i zaštiti pokosa, a na mostu Dumanja Jaruga I završena je izvedba stupova kao i i prvi segment rasponske konstrukcije na stupu S1. Na mostu Dumanja Jaruga II izvedena su dva segmenta rasponske konstrukcije uz pomoć krletke, a na stupu S1 betoniran je temelj. Na čvoru Zaradeže u tijeku su radovi na iskopu za lagunu i budući centar za kontrolu prometa Zaradeže gdje se trenutačno grade zidovi, horizontalni i vertikalni serklaži. Na tunelu Debeli brijeg (1424 metra)m koji je probijen u prosincu, nastavljaju se radovi na izvedbi hidroizolacije, reprofilaciji i podbetonu, a izvedena su i 1424 metra betonske kampade tunela. Na toj dionici pristupnih cesta ukupno je angažirano 296 radnika, od čega je 61 tehničko osoblje.

Na stonskoj obilaznici i dionici Sparagovići – Papratno – Doli, između ostalog, na vijaduktu Prapratno navučeni su svi segmenti. U tijeku su radovi na čeličnoj konstrukciji i AKZ-u. Završen je iskop tunela Polakovica (1242 m), sad se izvodi široki iskop punog profila. Tunel Supava (1290 m) probija s dvije strane (ulaz/izlaz). Na mostu Ston (485 m) završeni su armirano betonski radovi naglavnice stupa stupišta S5. U tijeku su armirano-betonski radovi na izradi stupa stupišta S3. Završen i je armirano betonski temelj stupišta S4. U tijeku su armirano-betonski radovi na izradi stupa stupišta S4. U tijeku su radovi na naglavnici stupa stupišta S2 te armirano betonski radovi na upornjacima mosta Ston U1 i U7. Završena je druga faza zida i krila upornjaka U7. Na ovom gradilištu angažirano je ukupno 330 radnika uz 33 člana tehničkog i administrativnog osoblja.

Komentirajte prvi

New Report

Close