Račun za plin mu poskupio više od 340 posto, jedva je povjerovao u iznos

Autor: Poslovni.hr , 25. siječanj 2022. u 08:25
Foto: Pixsell

Ovako veliko poskupljenje iz Zagrebačke plinare, od koje plin kupuje osam tisuća poduzetnika, pravdaju poskupljenjem plina na svjetskim tržištima.

Poskupljenje plina za industriju diglo je na noge domaće poduzetnike. Najgore je u Zagrebu gdje su im se računi za plin povećali i do 4 puta. Traži se pomoć i intervencija države. Poskupljenje će se, upozoravaju, osjetiti svugdje, od poljoprivrede do trgovina, restorana i kafića.

Šef jedine hrvatske tvornice akumulatora Ivan Miloloža jedva je povjerovao u iznos na mjesečnom računu za plin iz zagrebačke plinare. Poskupjeli su 340 posto. “To je tehnički nemoguće ugraditi u cijenu. Možete odmah zatvorit pogon i prestat radit”, kazao je.

Nije jedini. Četiri puta veći mjesečni računi za plin od zagrebačke plinare koji se penju i do pedeset tisuća kuna šokirali su i ugostitelje.

“To je jedan mač koji upropaštava cijelu granu. To mogu reći, da je čak možda i gore nego korona. A posla nema jer korona vlada i dalje”, tvrdi Zlatko Puntijar iz HOK-a, piše Dnevnik.hr.

Ovako veliko poskupljenje iz Zagrebačke plinare, od koje plin kupuje osam tisuća poduzetnika, pravdaju poskupljenjem plina na svjetskim tržištima.

“Kada govorimo o kategoriji kupaca poduzetništvo, dosadašnja ugovorena cijena bila je višestruko manja nego što je bila u nabavi prema podatcima burze plina”, pojašnjavaju uz Zagrebačkog holdinga.

Komentirajte prvi

New Report

Close