Hrvatska će ostati povezana s londonskim Heathrowom: Letovi dva puta tjedno

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. studeni 2016. u 08:28
Foto: HANNAH MCKAY/Press Association/PIXSELL

Letovi će se održavati dva puta tjedno, utorkom i subotom i to tijekom srpnja, kolovoza i rujna.

Nakon višegodišnjih pregovora, tijekom 2017. godine britanska nacionalna zrakoplovna kompanija „British Airways“ (BAW) otvorit će zrakoplovnu liniju na relaciji London Heathrow – Pula, najavljeno je u utorak navečer iz Uprave pulske Zračne luke.

Letovi će se održavati dva puta tjedno, utorkom i subotom i to tijekom srpnja, kolovoza i rujna, što u Upravi Zračne luke smatraju izvrsnim početkom dugogodišnjeg partnerstva u povezivanju Londona i Pule.

 "Navedena linija ostvarivat će se zrakoplovima Airbus 319, kapaciteta do 143 putnika i Airbus 320, kapaciteta do 177 putnika. British Airways će biti čak šesta zrakoplovna kompanija koja će povezivati London i Pulu (Easyjet, Norwegian, Thomson Airways, Ryanair i Jet2.com), ali prva koja će povezivati najprometniju zračnu luku u Europi, London Heahtrow (LHR)" – stoji u priopćenju za javnost i dodaje se kako London Heathrow ima godišnji promet od čak 75 milijuna putnika, ostvaruje 472.067 operacija, odnosno prosječno dnevnih 1.293 operacija zrakoplova.

 London Heahtrow je povezan sa 185 odredišta u 84 različite zemlje preko 80 zrakoplovnih kompanija, te se smatra jednom od najznačajnijih zračnih luka na svijetu. Inače, British Airways, jest britanska najveća nacionalna zrakoplovna kompanija, koja u svojoj floti ima čak 295 zrakoplova, te leti na ukupno 183 različita odredišta. Prema informacijama iz pulske Zračne luke, British Airways u Hrvatskoj ima letove prema Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, a Pula će zasad biti četvrto odredište u Hrvatskoj.

 "Povezivanjem Zračne luke Pula, kao ulaznih vrata u Istru i Londona Heatrowa, od velikog je značaja za istarski turizam, jer je sada moguće samo s jednim presjedanjem doći do bilo koje točke u svijetu" – poručuje Uprave pulske Zračne luke i dodaje se kako putnici iz Velike Britanije čine najveće tržište za ovu zračnu luku Pula s više od 31 posto udjela u ukupnom putničkom prometu, te godišnjim rastom od 20 posto.

U 2017. godini zračna luka Pula će biti povezana s cijelom velikom europskom četvorkom, koju uz London Heathrow čine još i Paris Charles de Gaulle, Frankfurt i Amsterdam. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Neće Hrvatska ostati povezana nego Pula. Iz naslova ispada da se ukidaju svakodnevne linije Zagreb – London i smanjuju na 2 puta tjedno. Dajte malo bolje razmislite kada stavljate naslov.

New Report

Close