Pulski mesar proizveo čokoladu s pršutom, ali tu nije kraj, u planu mu je još jedan neobičan proizvod

Autor: Poslovni.hr , 20. lipanj 2022. u 15:52
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

U ovoj crnoj čokoladi su i roza papar, pistacio i prirodni začini.

Spojiti (ne)spojivo nije samo odlika kulinarstva, u svom izvedenom obliku, već se poigrati može i s namirnicama, koje naizgled ne biste povezali čak ni misaono, kamoli spojili u jedno.

Čokolada s pršutom ili čokolada s pancetom, kako vam to zvuči?

Sugovorniku Glasa Istre, Bogdanu Kompariću, koji mesnicu u Puli ima već godinama,  zazvučalo je kao odlična ideja i nije ju se libio provesti u djelo.

“Meni pukne u glavu ča bi moga napraviti pa mi je tako palo i ovo na pamet. U ovoj crnoj čokoladi su još pršut ili panceta, roza papar, pistacio i prirodni začini,” nabraja on.

“Pršut i panceta su dehidrirani, a izgled čokolade, doista poseban”, otkriva nam idejni začetnik ove neobične slastice.

Iako ideju potpisuje, u realizaciji finalnog proizvoda trebao mu je netko tko radi sa slasticama. Kako su se susretali na sajmovima, tako je Komparić iznio svoju ideju Viliju Radoniću, vlasniku tvrtke VR ChocoArt, koji je osmislio kako će čokolada u konačnici izgledati, a majstorski je spojio (ne)spojivo. Komparić kaže da je iznimno zadovoljan kako je sve na kraju ispalo. Pršut se pokazao atraktivnijim u ponudi, kaže nam Komparić, ali i to je stvar osobnih preferencija.

“Svi moji stalni kupci su se šokirali kad su vidjeli da sam stavio to u ponudu. Rekli su mi da sam lud, a ja sam im rekao da će biti još toga. I turistima su te čokolade zanimljive, oduševljeni su, a nedavno mi je jedan kupac, Švicarac, koji radi u tvornici čokolade, rekao da mora to kupiti i probati”, veli on. Upravo zbog neobičnog spoja, čini se da kupci žele isprobati nešto izvan okvira.

I tu nije kraj, čini se.

“Budući da sam i pčelar, okušali smo se u pripravljanju salamina s medom, ali je to baš bilo u vrijeme korone pa smo odustali. Ujesen ćemo pokušati ponovno s time jer se pokazalo da ima prođu kad smo ga predstavili na sajmu u Svetom Petru u Šumi, prije korone”, pojašnjava razloge privremenog odustajanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close