Prvo Slovenija, kod nas čekaju poticaje

Autor: Suzana Varošanec , 29. svibanj 2019. u 22:00
Vlasnik Cammea Vladimir Minovski ugovor s Hyundaijem potpisao je u Ljubljani

Kreće elektrifikacija flote Cammea.

S  projektom elektrifikacije cijele taxi flote, čime žele biti jedinstveni u ovom dijelu Europe, taxi tvrtka Cammeo kreće iz Slovenije i to kroz kroz ugovor o kupnji pet električnih automobila koji su u Ljubljani potpisali vlasnik i generalni direktor Cammea Vladimir Minovski te predstavnici Hyundaija.

Posrijedi je model pod imenom Kona južnokorejskog automobilskog proizvođača, a doznajemo da je odluka donesena nakon višemjesečnih priprema te testiranja vozila, s čijim su performansama bili zadovoljni, kako navodi sam Minovski, i vozači i putnici. 

Početno ulaganje iznosi 200.000 eura, a Cammeo ga realizira u suradnji s dugogodišnjim partnerom UniCredit Leasingom te se isporuka vozila očekuje otprilike za dva mjeseca.

No, planom unaprjeđenja poslovanja ovog taxi prijevoznika zacrtano je cijelu slovensku flotu prebaciti na struju do kraja 2020. To pak implicira Cammeovo ulaganje za potrebe slovenskog tržištu od ukupno 4 milijuna eura. 

Znakovit je i istovjetni poslovni iskorak na hrvatskom tržištu. Naime, Cammeo je s Hyundaijem već sklopio ugovor i za 5 električnih vozila za hrvatsko tržište, no prijavili su se na natječaj za poticaje koji je atraktivan poslovnom sektoru, pa se stoga još čeka.

Planiraju u iduće dvije godine zamijeniti cijelu hrvatsku flotu, a kažu da će osluškivati tržišna kretanja u smislu novih modela koji bi trebali biti povoljniji. 

"Elektrifikacija voznog parka sljedeći je veliki korak za Cammeo, a isti će nas još jednom odvojiti od konkurencije. Posljednjih šest godina aktivno pratimo i testiramo električna vozila te smo tako izdvojili četiri  ključna elementa koji su  potrebni za komercijalnu upotrebu 'elektro' vozila u taksi prijevozu, a to su doseg, brzo punjenje, logistika i cijena. 

Iako neki od modela dostupnih na tržištu zadovoljavaju navedene elemente, potrebno je daljnje opsežno testiranje kako bismo u konačnici bili sigurni da vozilo koje odaberemo bude 'ono pravo', a krajnji rezultat još kvalitetnija usluga za korisnika", poručuju iz Cammea. 

Komentirajte prvi

New Report

Close