Prvo lani kupili Avivu, a ona zaključila već četvrtu akviziciju – Aritheru

Autor: Jadranka Dozan , 23. kolovoz 2022. u 13:00
Aritheru će i ubuduće voditi ravnateljica Arijana Hegediš Došen koja ju je uz Željka Došena i utemeljila, a ostat će i suvlasnica/A. Jadanic

Plan je do kraja 2022. u osvajanju tržišta privatnog zdravstva uključiti desetak ustanova iz cijele zemlje.

Samo tri mjeseca nakon preuzimanja Specijalne bolnice za ortopediju i opću kirurgiju dr. Nemec investicijska kompanija Provectus Capital Partners (PCP) dodatno je proširila ulagački portfelj u sektoru privatnog zdravstva.

Najnovija sastavnica Aviva Medical Grupe, koju je PCP formirao preko fonda razvojnog kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund) postala je Specijalna bolnica Arithera. Ta je akvizicija Provectusa odnosno Aviva Medical Grupe već četvrta realizirana u ovoj godini.

Prije već spomenute bolnice iz Matulja pod okrilje Aviva Medicala prešle su poliklinike Dijagnostika 2000 i Uro centar, dok su temelji za stvaranje grupacije postavljeni lanjskim preuzimanjem Poliklinike Aviva, dotad u sastavu Fortenova grupe.

Utrostručiti prihode
No, Arithera, čini se, neće biti i zadnja akvizicija u 2022. Početkom godine nagovijestila je to Nevenka Kovač, ravnateljica Poliklinike Aviva, izjavivši da je plan u Grupu ove godine uključiti desetak ustanova iz cijele zemlje s kojima se vode pregovori. Realizira li se to, prihodi Avive bi se u 2022. mogli utrosturčiti.

“Tržište privatnog zdravstva jako je fragmentirano, imamo stotine malih poduzetnika koji rade odlično, ali teško je održavati kvalitetu bez snage koju pruža velik igrač”, objasnila je.

Kako ističu iz Provectusa, specijalna bolnica Arithera u 25 godina poslovanja postala je jedna od najvećih privatnih bolnica u Hrvatskoj. Pozicionirala se kao poznati regionalni centar za liječenje ortopedskih ozljeda i bolesti. Na četiri lokacije u Zagrebu i Dubrovniku njezin tim broji 80-ak zaposlenih – od profesora i liječnika specijalista do fizioterapeuta, medicinskih sestara i tehničara.

Najnovije osnaživanje Aviva Medical Grupe na tragu je vizije stvaranja vodeće institucije u privatnom zdravstvu u široj regiji, kaže Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner PCP-a.

Grupa je već danas registrirana za više od 20 djelatnosti, od dijagnostike, kardiologije, radiologije, fizikalne rehabilitacije, urologije, dermatologije nadalje, a planira osnovati i posebnu tvrtku za servisne nezdravstvene djelatnosti.

Nužan strateški partner
Ravnateljica Avive još je jednom podcrtala kako se zdravstvenim ustanovama u sklopu grupacije omogućuje daljnje jačanje tržišne pozicije te stalno ulaganje u podizanje kvalitete usluga.

Aritheru će pak i ubuduće u ulozi ravnateljice voditi Arijana Hegediš Došen koja ju je uz Željka Došena i utemeljila, a usto će ostati i suvlasnica. Preuzimanje većinskog vlasništva, ali uz ponudu vlasnicima da ostanu u projektu i sudjeluju u daljnjem razvoju ujedno je model okrupnjavanja.

“Naše vizije imaju sve šire horizonte, a da bismo ih ostvarili, potreban nam je pouzdan strateški partner”, rekla je povodom tog partnerstva Hegediš Došen.

Komentirajte prvi

New Report

Close