Prvi hotel u Hrvatskoj s digitalnim ključem

Autor: Poslovni.hr , 14. srpanj 2016. u 16:30
FOTO: Screenshot

Aplikacija “Park Plaza Croatia” s uslugom digitalni ključ nominirana je na natječaju Hrvatske turističke zajednice u kategoriji “Inovacija 2016”.

Nastavno na prošlogodišnje pokretanje Arenaturistove besplatne aplikacije za goste “PPHE Croatia”, razvoj se nastavio i ove godine te rezultirao novom i jedinstvenom uslugom kojom se pametnim telefonima mogu otvarati elektronske brave u hotelskim sobama i apartmanima. Takva aktivnost je osigurala konkurentsku prednost Arenaturistu čiji je hotel Park Plaza Arena prvi u Hrvatskoj s takvom besplatnom uslugom za goste. 

Do prošlogodišnjeg osmišljavanja i pokretanja besplatne aplikacije “PPHE Croatia” za goste hotela Park Plaza Histria, Park Plaza Arena, te turističkog naselja Park Plaza Verudela došlo je uslijed zahtjeva i očekivanja gostiju za pristupom svim potrebnim informacijama vezanim za boravak putem tableta i pametnih telefona s jedne strane, te potreba neposredne komunikacije hotela sa svojim gostima s druge strane. 

Ove godine, uz proširenje aplikacije na hotel Park Plaza Belvedere, nametnula se potreba za proširenjem funkcionalnosti iste na mogućnost korištenja mobitela za ulaz u hotelske sobe, te su s time izbjegnute dodatne kartice i otklonjeno je čekanja prijava na recepciji. Takvo proširenje upravo je realizirano u hotelu Park Plaza Arena koji je postao prvi hotel u Hrvatskoj s digitalnim ključem. Namjera je proširenje ove funkcije i na ostale hotele  pod brandom Park Plaza u Puli i Medulinu. 

Tehnička realizacija ovog projekta i aplikacije napravljena je na mobilnoj platformi tvrtke Intersoft Tehnologies iz Pule. Ovogodišnja novost – digitalni ključ razvijen je s vodećom svjetskom kompanijom za kontrolu pristupa u hotelijerstvu Assa Abloy Hospitality, dok je integracija tehničkog rješenja završena uz pomoć Špica sistema Zagreb, Arenaturistovog dugogodišnjeg partnera i dobavljača elektronskih brava za sve hotele. 

Način korištenja aplikacije i nove usluge  vrlo je jednostavan za goste i u pet osnovnih koraka gost može ući u svoju sobu bez klasičnog ključa ili  magnetske kartice.

Mobilna aplikacija“PPHE Croatia” dostupna je u obje trgovine aplikacija Appleovom App Store-u i Googleovom Google Play-u, a možete ju skinuti i s direktnog linka:  http://www.m1tourism.com/pp/ 

Aplikacija “Park Plaza Croatia” s uslugom digitalni ključ nominirana je na natječaju Hrvatske turističke zajednice u kategoriji  “Inovacija 2016”.

Komentirajte prvi

New Report

Close