Prvi grad u Hrvatskoj zbog pandemije smanjuje plaće zaposlenicima

Autor: Poslovni.hr , 20. ožujak 2020. u 15:40
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Uz to, svi koji neće imati primanja izuzimaju se od plaćanja odvoza smeća i troškova plaćanja vode za naredna tri mjeseca.

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči rekao je u petak u eteru Podravskog radija kako se smanjuje osnovica za obračun plaća za 10 posto u Gradskoj upravi i svim ustanovama gdje je Grad osnivač i svim komunalnim tvrtkama gdje je osnivač Grad Đurđevac, prenosi Prigorski.hr.

-Oni koji zbog mjera ne rade poput dječjih vrtića imat će plaću za vrijeme dok ne rade 70 posto – rekao je Janči i napomenuo kako se oslobađaju svi koji neće imati primanja plaćanja odvoza smeća i troškova plaćanja vode za naredna tri mjeseca.

Saborski zastupnik Željko Lacković rekao je kako Vlada po uzoru na europske zemlje treba pod hitno razmisliti o naplati PDV-a po realizaciji i davanja pomoći poduzetnicima upravo preko PDV-a. – Takav potez odradile su sve zemlje EU-a.

Zbog solidarnosti smanjit će se bruto masa plaće za 10 posto i ta sredstva treba preusmjeriti onima koji su pogođeni situacijom. Prvi smo Grad koji je krenuo od sebe. Grad se odriče svojih prihoda, a dio prihoda mu se očekivano neće puniti radi mjera središnje države i zato smo reagirali na vrijeme – kazao je.

Prigorski.hr podsjeća da je Željko Lacković 2014. godine koji je u to vrijeme bio đurđevački gradonačelnik smanjio osnovicu plaća za 21 posto.

-Primanja u javnom sektoru moraju pratiti stanje u gospodarstvu – poručio je Lacković.

Komentirajte prvi

New Report

Close