Prvi grad u Hrvatskoj s tri milijuna ostvarenih noćenja

Autor: Poslovni.hr , 25. kolovoz 2017. u 11:37
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Rovinj je destinacija u kojoj je svaki gost dobrodošao.

Rovinj je danas prvi u državi realizirao tri milijuna noćenja i to dva tjedna ranije u odnosu na prošlu godinu. Valja također istaknuti i da je ove godine do danas u Rovinju evidentirano više od 490 tisuća dolazaka,12 posto više nego u istom periodu lani, piše Glas Istre

– Kao što smo vjerovali i nadali se, Rovinj je danas premašio čarobnu brojku od tri milijuna noćenja. Na te smo brojke ponosni tim više jer su ostvarene s ukupnim osnovnim kapacitetima od 35.227 kreveta i bez Hotela Park i ACI marine koji se grade ne bi li već sljedeće sezone bili potpuno renovirani, odnosno novoizgrađeni dočekali nove goste i turističku sezonu, rekla nam je direktorica Turističke zajednice grada Rovinja Odete Sapač koja nam je na pitanje tko nas najviše voli, odnosno iz koje zemlje dolazi najveći broj gostiju dometnula: "Pa svi nas vole."

"Rovinj je destinacija u kojoj je svaki gost dobrodošao. No, ako je pokazatelj broj gostiju, možemo istaknuti da ih je ove godine najviše došlo iz Njemačke, države iz koje također bilježimo i najveći postotak porasta u odnosu na lani (čak 19 posto). Uz Nijemce, gosti iz Austrije su također brojni (i njihov postotak u odnosu na prošlu godinu je viši za 11 posto)", kaže Sapač.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ekspanzija Maistre, odlično, iduće godine i Hotel Park prima goste.

New Report

Close