Prvi Bradleyji stigli u Rijeku

Autor: Poslovni.hr , 06. prosinac 2023. u 11:26
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Borbena vozila Bradley transportiraju se u pogon za specijalna vozila Đuro Đaković gdje će biti u potpunosti obnovljena

U Rijeku je stigla prva pošiljka borbenih vozila Bradley koje je SAD donirao Hrvatskoj, priopćeno je iz američkog veleposlanstva u Zagrebu.

“Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država sa zadovoljstvom objavljuje da su 6. prosinca u Rijeku stigla prva 22 od 89 borbenih vozila pješaštva Bradley M2A2 Oružanih snaga RH. Ova moćna platforma ojačat će kapacitete Hrvatske vojske, ojačati obrambenu poziciju NATO-a u regiji i ponuditi poboljšane mogućnosti hrvatskoj vojsci za obuku i partnerstvo s Oružanim snagama Sjedinjenih Država.

Borbena vozila Bradley transportiraju se u pogon za specijalna vozila Đuro Đaković (DDSV) gdje će biti u potpunosti obnovljena.

Opsežni proces obnove sastojat će se od remonta pogonskog sklopa vozila, ugradnje novih sustava naoružanja i naoružanja, bojanja i pregleda kako bi se osiguralo da sva vozila zadovoljavaju najviše standarde performansi.

Po završetku obnove, osoblje DDSV-a bit će osposobljeno i opremljeno za dugoročno održavanje flote Bradley Hrvatske vojske. Rad u DDSV-u također će otvoriti mogućnosti za rad na vozilima Bradley drugih partnerskih zemalja. DDSV je odabran kao mjesto obnove zbog značajne tehničke stručnosti i snažnog ugleda tvrtke.

“Hrvatska nabava Bradley Fighting Vehicles čini snažnog i sposobnog saveznika još jačim i sposobnijim. To također označava još jedno ključno zajedničko američko-hrvatsko ulaganje u hrvatsku obranu i našu kolektivnu sigurnost kao bliskih NATO saveznika”, rekao je otpravnik poslova SAD-a Mark Fleming.

“Štoviše, akvizicija pokazuje proširene prednosti američko-hrvatskog obrambenog partnerstva s obnovom Đure Đakovića u Slavonskom Brodu, koji brzo postaje važno središte za ovu vrstu posla, promičući gospodarski razvoj regije”, rekao je otpravnik poslova Fleming.

Komentirajte prvi

New Report

Close