Prva Nevera sišla s trake, ostaje u Rimčevoj ‘garaži’

Autor: Poslovni.hr , 12. srpanj 2022. u 21:59
Foto: pd

Uskoro će se isporučivati ​​diljem svijeta putem Rimac globalne mreže od 25 službena distributerska partnera, koja se proteže diljem Sjedinjenih Država, Europe, Bliskog istoka i Azije”, poručili su iz kompanije.

Pionirska je, nosi oznaku #000 i ostat će u Rimčevoj “garaži”. Riječ je o tzv. hipercaru – električnom automobilu Nevera čiji je prvi primjerak sišao s proizvodne trake pogona u zagrebačkom Jankomiru. Nulta proizvedena Nevera, poručili su iz kompanije, ostaje u vlasništvo Bugatti Rimca, dok su, dodaju, prvi primjerci za kupce u visokoj fazi proizvodnje. Tvrde da se tempo proizvodnje se podiže, sve do planiranih kapaciteta od 50 jedinica godišnje, koje će se isporučivati kupcima globalno.

Jedinstvenom automobilu koji je mladom hrvatskom inovatoru Mati Rimcu donio svjetsku slavu, ali i “zapečatio” suradnju s Porsche AG-om s kojim sada razvija antologijski brend Bugatti, trebalo je pet godina razvoja i testiranja,18 prototipova, 45 crash testova i više od 1,6 milijuna sati istraživanja i razvoja da stigne do svog prvog proizvodnog primjerka. “Prvi automobili namijenjeni isporuci kupcima već se sklapaju, a za svaku Neveru potrebno pet tjedana na konačnoj liniji za sklapanje, dok se mnogi dijelovi i sustavi izrađuju mjesecima prije u pogonima Rimca. Uskoro će se isporučivati ​​diljem svijeta putem Rimac globalne mreže od 25 službena distributerska partnera, koja se proteže diljem Sjedinjenih Država, Europe, Bliskog istoka i Azije”, poručili su iz kompanije.

Komentirajte prvi

New Report

Close