Provaljeno u čak 10 soba najvećeg studentskog doma u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 29. prosinac 2023. u 14:52
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Jedan od studenata koji navodi kako mu je provaljeno u sobu, podijelio je svoje iskustvo.

Nepoznati počinitelj ili više njih iskoristio je izgleda blagdansko razdoblje i činjenicu da su brojni studenti iz Zagreba otišli provesti Božić i Novu godinu sa svojim obiteljima te je, prema informacijama s kojima raspolažemo jučer provaljeno u čak 10 soba najvećeg studentskog doma u Hrvatskoj.

U Studentskom domu Stjepan Radić sve se odvilo, navodno, u paviljonu broj 5. Jedan od studenata koji navodi kako mu je provaljeno u sobu, podijelio je svoje iskustvo, prenosi Večernji list.

“Jučer popodne kad sam se vratio u dom zatekao sam razvaljena vrata od sobe. Policija se tek jutros zvala i sad kad su došli gospodin zaštitar je izjavio da on ne bi ni zvao policiju, ali eto rekla mu je upraviteljica. U 10 soba u 5. paviljonu je provaljeno, tko zna kada, a nakon moje prijave da je provaljeno u moju sobu koja je bila oko 17 sati zaštitari su tek oko ponoći prošetali paviljonom i pogledali ostale sobe.

Ali kad treba u 22:00h tjerati ljude onda se pojave u minuti. Također, kamere su se relativno nedavno postavile na sve ulaze paviljona i naravno da baš ta na petom paviljonu ne radi. Pitanje je što je s ostalima. Stolar popravlja vrata od jutros tako da će sva vrata biti popravljena”, navodi jedan od studenata u Facebook grupi doma.

“Počelo je s pljačkama na hodnicima i dok smo bili tu posljednja tri mjeseca. Branite se nekakvim izlikama pa tako slobodno sušila možemo sebi na glavi držat iako nemamo dovoljno kapaciteta i uvjeta u domu za pranje i sušenje robe osim po hodnicima. Zaštitari služe za kojekakve gluposti i uvođenje tzv. pravde jer druženja su najveći problem u domu. Prestanite bit smiješni, budite odrasli i počnite preuzimat odgovornost. Sigurnost u domu očigledno više nije zajamčena. Toliko smo, valjda, zaslužili”, komentirao je drugi nezadovoljni student.

Nešto kasnije oglasio se i studentski domski odbor prenijevši obavijest uprave doma. “Zbog provale koja se dogodila u vašim sobama, molimo vas da ne ulazite u njih prije nego pozovemo policijske službenike koji su ih zapečatili. Svakako se dođite javiti u Upravu kada vidite ovu obavijest”, navodi se u obavijesti uprave doma.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Zastitari u domovima su isfrustrirani likovi koji ne mogu docekat ti ti napakoste.

New Report

Close