Promocija kataloga UTPUH -a

Autor: Poslovni.hr , 07. svibanj 2019. u 10:23
Foto: promo

Generalna tajnica Andrea Perkov istaknula je sinergiju koja se stvorila među poduzetničkom talijanskom mrežom u Hrvatskoj te je ovaj Katalog članova još jedan od alata za povećanje vidljivosti snage talijanskih investitora.

U zagrebačkom hotelu Academia 6. svibnja 2019. održana je promocija prve edicije Kataloga članova Udruge talijanskih poduzetnika u Hrvatskoj.

Predsjednik Udruge Francesco Ruffoli u svom je pozdravnom govoru naglasio važnost te publikacije koja prikazuje presjek svega što Udruga nudi i radi za svoje članove te istaknuo snage talijanske poduzetničke mreže u Hrvatskoj.

Katalog sadrži makroekonomsku sliku Hrvatske, objašnjava „sistema Italia“ – sustav internacionalizacije za talijanske poduzetnike te nudi uvid u popis članova s njihovim osnovnim djelatnostima.

Sinergija talijanskih poduzetnika

Generalna tajnica Andrea Perkov istaknula je sinergiju koja se stvorila među poduzetničkom talijanskom mrežom u Hrvatskoj te je ovaj Katalog članova još jedan od alata za povećanje vidljivosti snage talijanskih investitora. Osim članovima, Katalog će biti distribuiran i institucijama kako u Hrvatskoj, tako i u Italiji, kao i na svim događanjima, konferencijama, konvencijama i sajmovima na kojima Udruga sudjeluje.

Brojna događanja na kojima UTPUH sudjeluje

Bila je to i prilika najaviti predstojeća događanja, poput Konferencije InvestCro koja će se održati u Zagrebu 12. lipnja pod pokroviteljstvom Predsjednice RH, a u organizaciji Poslovnog dnevnika, Večernjeg lista i 24sata.

Konferencija će biti odlična prilika upravo za isticanje snage talijanskog poduzetništva u Hrvatskoj, ali i suočavanja lokalnih vlasti s problematikama s kojima se investitori suočavaju.

Najavljena je i inauguracija izložbe „Montelupo Rosso Secret“ – izložba keramike iz toskanskog mjesta Montelupo Fiorentino, koja će zagrebačkoj publici prikazati 800 godina umjetnosti i obrtništva majolika, a bit će popraćena i s radionicama izrade keramike vrhunskih majstora Montelupa.

Izložba se realizira u suradnji Talijanskog instituta za kulturu i MUO, a koncept je djelo Fondacije Montelupo Fiorentino te Scuola di ceramica di Montelupo.

UTPUH je ponosan sponzor izložbe te koristimo priliku pozvati sve zainteresirane na inauguraciju 30. svibnja u 19:30 u MUO.

Italija – prvi ekonomski partner u Hrvatskoj

Networking kojim se nastavila večer uz izvrsnu, gotovo prijateljsku atmosferu, još jednom dokazuje zajedništvo i snagu talijanskih poduzetnika.

Više smo puta izdvajali činjenicu da je Italija prvi ekonomski partner Hrvatskoj, a iznos razmjene naše dvije zemlje iz prošle godine, koji se popeo i više od 5 mil. €, to i potvrđuje.

Komentirajte prvi

New Report

Close