Prokišnjava sa svih strana, a Coning još nije napravio očevid

Autor: Agencija VLM , 03. travanj 2013. u 12:36
Sjedište tvrtke Coning u Varaždinu; Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Neumorno radi samo domar, koji svakodnevno prazni plastične kante i briše parkete ne bi li barem malo ublažio posljedice nečijeg propusta.

Zidovi i parket natopljeni vodom, te dvadesetak plastičnih kanti u kojima se skuplja kišnica, to je aktualna slika novoizgrađene dvorane Ekonomsko-turističke škole. U funkciji je bila samo četiri godine. Na ogorčenje 1200 učenika i stotine sportaša koji su tu vježbali, zatvorena je lani u prosincu zbog opasnosti od urušavanja krova, koji ‘curi’ na tridesetak mjesta.

 Školarci u Mladosti

 Četiri mjeseci kasnije pomaka nema. Od odgovorne tvrtke Coning iz Varaždina, kojoj je naređeno da hitno obavi očevid, ali i mjerodavnih ministarstava još ni glasa. Županiji i školi više se niti ne javljaju, a objekt vrijedan petnaestak milijuna kuna sve više propada.

Po tom pitanju neumorno radi samo domar. Svakodnevno prazni kante i briše parket ne bi li barem malo ublažio posljedice nečijeg propusta.

 – Ne znam više što reći. Vrijeme prolazi i to je sve. Učenici satove tjelesnog odgoja odrađuju u ŠSD Mladost, kao nekad davno dok nismo imali dvoranu. Vratili smo se u neka prošla vremena – razočarana je ravnateljica Ekonomsko-turističke škole Lidija Mikšić.

A s najnovijom karlovačkom dvoranom od početka je sve krenulo krivo. Temeljni kamen svečano je postavljen 31. svibnja 2006. godine da bi se za završetak radova čekalo godinu duže od predviđenog roka.

 Propali izvođači

 U rujnu 2008. dvije škole, Ekonomsko-turistička i OŠ Dragojla Jarnević odlučile su da djeca ulaze u dvoranu, bez obzira što je krov prokišnjavao, a nije bilo niti odobrenja ministarstva za zapošljavanjem domara i čistačica.

Prilikom primopredaje dvorane, za što se isto čekalo, utvrđeno da je sve u redu, iako su se za prvih kiša pojavile lokve. Izvođači radova, tvrtka Projekt gradnja, kojoj je Coning povjerio poslove bila je upozorena na propuste, ali su samo ‘krpali’.

U međuvremenu su se obje tvrtke našle u velikim poslovnim problemima. Tako će najvjerojatnije 1,2 milijuna kuna potrebnih za sanaciju platiti Grad i Županija. No, svi se pitaju kada će dvorana opet biti u funkciji, tko će i hoće li uopće odgovarati za milijunsku štetu.

Komentirajte prvi

New Report

Close