Projekt od 120.000 eura: Bivši vojni poligon postaje turistički centar

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. studeni 2023. u 13:58
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Ravnateljica KC Mato Lovrak Zvjezdana Galkowski rekla je da je slijedeća u planu “kulturna infrastruktura”.

Bivši vojni poligon Kukavica u Velikoj Pisanici bit će prenamijenjen u turistički centar sa smještajnim, sportskim i zabavno- rekreacijskim sadržajima, a prva faza prenamjene počela je izgradnjom modernog dječjeg igrališta.

U izgradnju igrališta bit će uloženo 120 tisuća eura, pri čemu se očekuje da će Ministarstvo regionalnog razvoja sudjelovati s 35 tisuća eura. Gradilište je u četvrtak obišao bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

„Prema idejnom projektu, ovdje je planirana izgradnja restorana i bungalova sa smještanim kapacitetima kako bi ovaj prostor, koji je zaista poseban, bio na raspolaganju obiteljima, mladima, djeci i svima ostalima, što će svakako poboljšati turističku ponudu u našoj županiji”, rekao je Marušić. Dodao je da će se centar raditi u fazama, ali i da će dinamika radova ovisiti o raspoloživim novčanim sredstvima županije te natječajima na nacionalnoj i EU razini.

U športsko-rekreacijski centar Kukavica godinama se ništa nije ulagalo, a tim prostorom upravlja Kulturni centar „Mato Lovrak” iz Velikog Grđevca. Kukavica se idealno nadopunjuje sa sadržajima Kulturnog centra „Mato Lovrak” u sklopu kojega su brojne atrakcije, ponajviše namijenjene djeci i mladima poput bazena, vlaka koji se koristio u snimanju filma „Vlak u snijegu” i replike mlina, koji se također nalaze u Velikom Grđevcu.

Ravnateljica KC Mato Lovrak Zvjezdana Galkowski rekla je da je slijedeća u planu “kulturna infrastruktura”.

„Sigurna sam da do sljedećih radova neće proći dugo. Sljedeće je u planu upravo objekt za kulturnu infrastrukturu i to nas veseli jer nam je potreban prostor za radionice i prezentacije koje održavamo, ali održavat ćemo ih još i više”, rekla je.

U proteklih godinu dana, dodala je, prijavili smo neke razne projekte, primjerice, Lovrakove pisce koje uključuju radionice kreativnog pisanja, a sljedeće godine tu će biti i radionice storytellinga, stoga se jako veselimo novom prostoru.

Komentirajte prvi

New Report

Close