Proizvođač iz Čakovca širi poslovanje i zapošljava, u tijeku natječaj za novi kadar

Autor: Darko Bičak , 24. kolovoz 2020. u 06:45
Tvrtka koja trenutačno zapošljava više od 220 ljudi u vlasništvu je slovenske LTH Castings grupe

LTH Alucast jedna je od naše dvije tvornice u Hrvatskoj i jedna od najmodernijih lokacija u grupi LTH Castings, kažu u Upravi.

Čakovečka tvrtka LTH Alucast, u vlasništvu slovenske LTH Castings grupe, širi proizvodnju, za što im trebaju novi stručnjaci metalurške struke.

Iz tvrtke koja trenutno zapošljava više od 220 radnika ističu da je natječaj za nove zaposlenike u Čakovcu dijelom rezultat oporavka tržišta nakon pada zbog epidemije koronavirusa, s obzirom na to da su se narudžbe nakon znatno smanjenog obima u travnju i svibnju postupno počele vraćati na uobičajene razine.

S druge strane, to je i strateško jačanje, jer planiraju širenje i rast poslovanja u LTH Castings Grupi kao i u LTH Alucastu.

Kupili i susjedno zemljište

“Planovi su nam da u narednim godinama proširimo proizvodne kapacitete na lokaciji LTH Alucast u Čakovcu. Projekti su već pripremljeni za prvu fazu, a za daljnji razvoj smo kupili i susjedno zemljište.

86,4

milijuna kuna prihoda Alucastu dolazi iz izvoza, a ukupni su lani iznosili 92 milijuna

Terminski planovi i vrijeme širenja proizvodnih kapaciteta ovisit će o tržišnim kretanjima i prognozama naših kupaca za naredne godine jer je unatoč oporavku, situacija na tržištu, posebno u automobilskoj industriji gdje se također događaju velike strukturne promjene, još neizvjesna”, kažu nam iz sjedišta tvrtke kojoj su na čelu direktori Tadej Muhič i Tomislav Tot.

Dodaju da grupa LTH Castings pripada u skupinu najvećih europskih visokotehnoloških tlačnih ljevaonica aluminija. Njihovo poslovanje temelji se na proizvodnji dijelova za automobilsku industriju, pri čemu surađuju s najuglednijim i najcjenjenijim svjetskim proizvođačima automobila.

Sudjeluju i u elektrifikaciji

“Također smo njihov strateški partner na području elektrifikacije vozila, što je sigurno budućnost automobilske industrije. U svom radu koristimo najnovije tehnologije i održive pristupe. LTH Alucast jedna je od naše dvije tvornice u Hrvatskoj i jedna od najmodernijih lokacija u grupi LTH Castings”, kaže se u odgovoru na upit Poslovnog dnevnika.

Prema službenim podacima Poslovne Hrvatske, LTH Alucast je zadnje dvije godine imaju vrlo velik rast te im je broj zaposlenih s tri u 2016. porastao na 46 u 2017., a onda na 162 u pretprošloj godini i 221 lani.

Ista situacija je bila i po pitanju prihoda koji su u 2017. iznosili 5,25 milijuna kuna da bi naredne godine skočili na 61,6 milijuna, a prošla godina je završena s 92 milijuna kuna prihoda.

Gotovo sav prihod, 86,4 milijuna lani, dolazi od izvoza. Prema iskazanim podacima, 2019. je bila i prva godina u kojoj je tvrtka ostvarila neto dobit i to od 10,3 milijuna kuna.

Alucast je cijelo vrijeme u velikom investicijskom ciklusu te je 2017. ulaganje u novu dugotrajnu imovinu iznosilo 76,2 milijuna kuna, naredne godine gotovo 20 milijuna, a lani 24 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close