Magazin Poslovna 2023
Poslovna 2023.

Produktivnost će rasti unatoč inflaciji i neizvjesnosti

Pripremamo iskorak u jačanju kompetencija i znanja te otvaranje novih tržišta.

Mario Gerenčir
15. prosinac 2022. u 22:00
Mario Gerenčir/PD

Priviknuto na konstantnost promjena i neizvjesnosti, tržište je tijekom 2022. godine pronalazilo nove potencijale kojima će neutralizirati negativnosti s kojima se svakodnevno suočavalo. Upravo ta snaga tvrtki i poduzetničkog duha održala je produktivnost na visokoj razini pružajući potencijale za gospodarske aktivnosti s jedne strane i agilnost u mitigaciji rizika s druge strane, a koje, unatoč svim predviđanjima, nismo očekivali.

Nakon pandemije, naučene lekcije brze prilagodbe i upravljanje novim prilikama predstavljali su snažne prednosti i stvarne primjere koje su zahtijevali da se mijenjamo, prilagođavamo, ali i stvaramo nove prilike tijekom ove poslovne godine.

Poslovna 2022. godina bila je izazovna za društvo u cjelini. Planirane aktivnosti većinom su realizirane, ostavljajući potencijale za 2023. godinu. Tako su predviđanja za ovu poslovnu godinu: industrija 5.0 i pametni proizvodi i usluge, te potrebne aktivnosti zadovoljenja nove Nacionalne strategije Green and Digital djelomično realizirane.

No, česti kibernetički napadi otvarali su nova prioritetna područja. Primjerice, u Verso Altima Grupi bili smo spremni na ove potencijalne opasnosti, te smo tržištu pružili kvalitetno SOC rješenje kako bi prevenirali potencijalne napade te spremno pružali rješenja za njihovo saniranje i osigurali duži period nesmetanog poslovanja našim korisnicima. Potom smo svjedočili strukturnim promjenama tvrtki te brojnim investicijama, koje su obuhvatile i nas.

Naime, 20 godina uspješnog poslovanja, upravljanje novim prilikama na tržištima Europe i regije Adriatic, otvorili su potencijal za ulazak u strateško partnerstvo s austrijskom grupacijom Best in Parking (BIP) te vlasničkim promjenama naše Grupe.

Ovim potezom osnažit ćemo naš portfelj razvoja pametnih rješenja i ICT infrastrukture što će za nas u 2023. godini i godinama koje slijede, značiti iskorak u jačanju postojećih kompetencija i znanja, otvaranje novih tržišta i prilika te, naravno, pružanje dodatnih usluga našim postojećim i novim korisnicima. Ovakav smjer moguće je očekivati za velik broj tvrtki, investicijski potencijali bit će veliki, promjene će i dalje biti dio naše svakodnevnice, ali motivacije neće nedostajati.

New Report

Close