Prodaju parcelu da odblokiraju račun, CSIC ne želi suvlasništvo

Autor: Marija Brnić , 21. svibanj 2019. u 22:00
Do 19. lipnja prikupljaju ponude za nekretninu čija je početna cijena 12,14 milijuna kunaB. Ščitar/VL/PIXSELL

Riječ je o parceli nadomak Avenue Malla, koja je ‘na nišanu’ mnogih građevinara i trgovaca nekretninama.

Dio delegacije kineskog brodograđevnog koncerna CSIC jučer nije otišao za Rijeku, u 3. maj, već je ostao još jedan dan razgovarati s čelnicima Brodarskog instituta o mogućnostima buduće suradnje.

Kako se doznaje, načelno je dogovorena probna suradnja, i to na projektima modelskog ispitivanja u bazenu Instituta, kojeg se inače smatra i njegovom najvećom vrijednošću.  U svakom slučaju, vlasnički ulazak kineskog koncerna, u okviru kojega posluje devet brodogradilišta i 28 različitih instituta, definitivno nije opcija. 

Novi krizni val
Sam Brodarski institut u isto vrijeme prolazi još jednu poslovnu i financijsku krizu. Račun tvrtke, naime, ponovno je u blokadi, koja traje duže od dva mjeseca, a izlaz iz ove situacije Institut traži u prodaji dijela nekretnine. Upravo jučer objavljen je javni natječaj za prodaju jedne parcele iz kompleksa Instituta smještenog na jednoj od građevincima najatraktivnijih lokacija u Zagrebu, tik uz trgovački centar Avenue Mall u Novom Zagrebu.

 

130 tisuća

četvornih metara površina je cijelog kompleksa Instituta

Do 19. lipnja prikuplja ponude za nekretninu čija je početna cijena 12,14 milijuna kuna.  Riječ je o parceli koja je "na nišanu"mnogim građevincima i trgovcima nekretninama, koja se nalazi u sklopu kompleksa od 130 tisuća četvornih metara, no u dijelu koji je izvan funkcije i na kojoj se predviđa gradnja poslovno-stambenih zgrada. 

Već ga spasila nekretnina
Brodarski institut već je bio u prethodnom stečajnom postupku, a deblokadu računa u siječnju uspio je osigurati zajmom za koji je založio jednu svoju nekretninu.  Iz Brodarskog instituta još čekaju odobrenje programa restrukturiranja, a prodaju dijela nekretnina, koja nije izgrađena i Institutu predstavlja trošak glavni direktor Igor Tripković već je prije pola godine najavio kao moguće prijelazno rješenje dok se program ne usuglasi na razini svih ministarstava, odnosno u CERP-u u čijem je vlasništvu. 

Brodarski institut prema informacijama iz tvrtke prošlu godinu smanjila je gubitke, a prvo tromjesečje poslovala u plusu.  U tijeku su i razgovori za dva važna posla, no očigledno je da će prodaja vrijedne supstanca ojačati ukupnu sliku. 

Komentirajte prvi

New Report

Close