Problem u sustavu internetskog bankarstva Zagrebačke banke: Ne radi se o hakerskom napadu, ovo se savjetuje korisnicima

Autor: Ana Blašković , 27. travanj 2022. u 19:00
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Na internetskog stranici Zabe u obavijesti od ponedjeljka 25. travnja priznaju poteškoće s prijavom u e-zaba poslovno bankarstvo. Objavili su savjete.

E-zaba za poslovno bankarstvo, sustav internetskog bankarstva Zagrebačke banke za poslovne korisnike ima poteškoća s radom. Tvrtke koje se koriste e-zabom (podaci poznati redakciji)  javljaju da usluga nije dostupna od ponedjeljka 25. travnja.

“Poslovanje je ne otežano, nego onemogućeno, a na njihove sve brojeve za podršku 0800/5678, 01/3789-100 i info 080 00024, ne možete doći do nikoga da vam kvar otkloni”, frustrirano nam je javio jedan korisnik.

U Zagrebačkoj banci poručuju da se ne radi o hakerskom napadu niti padu servisa, već da probleme s prijavom imaju samo korisnici koji na svojim računalima imaju automatsko ažuriranje Jave. “Zbog ažuriranja Java tehnologije na računalima pojedinih klijenata, za dio klijenata postoje poteškoće s prijavom na e-zabu za poslovne subjekte. Za sve ostale klijente, e-zaba za poslovne subjekte uredno radi”, poručuju iz Zagrebačke banke. Naglašavaju da se radi “o tehničkim poteškoćama koje nemaju utjecaj na sigurnost podataka i imovinu klijenata”.

Na internetskog stranici Zabe u obavijesti od ponedjeljka 25. travnja savjetuju klijentima koji imaju probleme s prijavom u sustav da putem preglednika Google Chrome i Microsoft Edge poveznice https://www.zaba.hr/home/podrska/programi-za-preuzimanje  preuzmu i instaliraju novu verziju programske podrške SignErgy.

Za one koji koriste Secure Browser uređaj, a imaju problema s prijavom, da s poveznice https://www.zaba.hr/home/podrska/programi-za-preuzimanje preuzmu i instaliraju programsku podršku SafeNet Authentication Client 9.0, AsebaFileSecure te SignErgy 3.17.56. Nakon instaliranja nove programske podrške za svaku buduću prijavu potrebno je koristiti preglednike Google Chrome ili Microsoft Edge. ab

Komentirajte prvi

New Report

Close