Privatizaciju nekih podružnica može provesti samo grad Zagreb

Autor: Agencija VLM , 14. veljača 2013. u 10:35
Ivo Covic, Milan Bandic. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

‘Privatizaciju nekih podružnica može provesti samo vlasnik (Grad Zagreb), ali sadašnje vrijeme sigurno nije ekonomski najisplativije za to’, kaže glasnogovornik Holdinga.

Kritika poslovanja Zagrebačkog holdinga izašla je iz okvira prepucavanja na relaciji između uprave i gradonačelnika Milana Bandića, pa su tako prva ozbiljnija upozorenja dali i ekonomski stručnjaci. Anto Bajo iz Instituta za javne financije i Marko Primorac s Ekonomskog fakulteta u svome su istraživanju istaknuli kako tvrtku treba hitno restrukturirati, privatizirati podružnice koje ne donose profit i opredijeliti je samo za pružanje komunalne djelatnosti.

Analizu temelje na razdoblju od 2006. do 2011. godine iščitavajući golema zaduženja uz nepovoljne i kratkoročne kredite. Tako smatraju da tvrtka neće moći otplatiti 2,2 milijarde kuna kredita koji dospijevaju u sljedećih pet godina pa smatraju da su reforme nužne. Iz Holdinga su kazali kako analiza nije otkrila ništa novo što uprava ne zna pa će plan restrukturiranja uskoro i predstaviti javnosti.

– Privatizaciju nekih podružnica može provesti samo vlasnik (Grad Zagreb), ali sadašnje vrijeme sigurno nije ekonomski najisplativije za to – kazao je Dušan Viro, glasnogovornik Holdinga.

>> 'Dio tržišnih djelatnosti Holdinga nedvojbeno treba privatizirati'

Komentirajte prvi

New Report

Close