Premijerova plaća tek na 1241. mjestu po visini svih isplata u javnom i državnom sektoru

Autor: Poslovni.hr , 29. listopad 2019. u 08:39
Foto: Tomislav Miletić / Pixsell

Guverner HNB-a Boris Vujčić po dostupnim podacima ima plaću veću od 40 tisuća kuna.

Tvrdnje da čak tisuću zaposlenika državnog sektora ima veću plaću od premijera Andreja Plenkovića u Banskim dvorima jučer su pokušavali dokazati podacima iz Centralnog obračuna plaća. Kako piše Večernji list, po njima je premijerova plaća iz srpnja bila na 1241. mjestu po visini svih isplata u javnom i državnom sektoru. Prema tim istim podacima ministar financija Zdravko Marić tek je na 3078. mjestu, a ministar rada i mirovinskog sustava, koji pregovara sa sindikatima o njihovim plaćama, tek je na 6984. mjestu. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović najbolje je rangirana među podacima koje u Banskim dvorima otkrivaju i tek je na 394. mjestu.

Ovi dužnosnici s druge strane imaju najveće koeficijente složenosti poslova u državi pa bi trebali imati i najveće plaće. Ipak, COP prikazuje sve isplate koje je pojedinac dobio u tom mjesecu pa tako i otpremnine, isplate zateznih kamata, odštete na temelju tužbi, dodatne izvore zarade… Zato nije ni čudo da je najbolje plaćeni dužnosnik, kojem ne otkrivaju ime, na 22. mjestu na listi pri čemu se navodi da su istom dužnosniku u srpnju isplaćene i kamate za sudsku presudu, piše Večernji list.

Guverner HNB-a Boris Vujčić po dostupnim podacima ima plaću veću od 40 tisuća kuna, a članovi Savjeta HNB-a također imaju veću plaću od premijera, ali njihovi kolege iz uprava banaka, koje oni nadziru, uglavnom imaju znatno veće plaće.

Komentirajte prvi

New Report

Close