‘Pregovori idući tjedan ili – štrajk’

Autor: Poslovni dnevnik , 06. rujan 2018. u 21:59
Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih su srednjim školama Branimir Mihalinec/Marko Prpić/PIXSELL

Javne službe na nogama.

Ne krene li Vlada već idućeg tjedna pregovore o osnovici njihovih plaća, javne će službe u štrajk.

Zaprijetili su time jučer čelnici sindikata javnih službi, podsjetivši kako je prije donošenja smjernica fiskalne politike za iduću godinu Vlada trebala započeti pregovore o visini osnovice.  "Sindikati su na tome inzistirali, no do danas se to nije dogodilo", rekla je čelnica Sindikata socijalne skrbi Jadranka Dimić čije sindikalne kolege smatraju da su Banski dvori tako pokazali neodgovornu politiku prema zaposlenicima u javnim službama i da su indiferentni na, kako kažu, alarmantnu situaciju u stom "resoru".

Da je tako, tvrdi ona, dokazuju i podaci o dramatičnom manju liječnika, medicinskih sestara, odgajatelja, nastavnika prirodoslovnih predmeta i znanstvenika, upozorila je.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih su srednjim školama Branimir Mihalinec ustvrdio je da je Vlada ponovno izigrala zaposlene u javnim službama, jer su pregovori trebali započeti još u svibnju.

"Predvidjeli smo takav razvoj događaja pa smo održali koordinacije na kojima je izražena visoka spremnost za pritiske i sindikalnu borbu. Poručujemo Vladi da pregovori moraju početi idući tjedan i ako se to ne dogodi sindikati javnih službi spremni su najaviti štrajk. Očekujemo spremnost Vlade da riješi taj problem koji nije samo problem javnih službi," poručio je jučer Mihalinec. 

Komentirajte prvi

New Report

Close