Predstavljeno idejno rješenje digitalno-inovacijskog HUB-a u Bjelovaru

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. srpanj 2023. u 17:11
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Secesijska zgrada na ulazu u centar Bjelovara, površine 3.000 četvornih metara, nakon cjelovite obnove novcem iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) postat će digitalno-inovacijski HUB, u kojemu će se razvijati nove tehnološke tvrtke.

Zgradom će upravljati Tehnološki park, tvrtka u vlasništvu Grada Bjelovara i Veleučilišta u Bjelovaru, a dovršetak njezine obnove i prva useljenja očekuju se krajem iduće godine, najavio je gradonačelnik Dario Hrebak na tiskovnoj konferenciji u utorak.

„Ovo će biti zgrada koja će biti stožer budućeg modernog bjelovarskog gospodarstva. Putem Fonda solidarnosti ovdje je već uloženo 3,2 milijuna eura u sklopu konstrukcijske obnove, a vjerujem da će za cjelovitu obnovu trebati barem još toliko. Ovdje će se razvijati buduće tvrtke koji će dobiti prostor za svoje start up-ove, coworking prostore, poslovni inkubator, labose, praktikume… Ovdje će se naći i ugostiteljski prostor, a Grad Bjelovar bi tu imao konferencijsku dvoranu za 100-tinjak osoba”, najavio je gradonačelnik Hrebak.

Dodao je da bi bio zadovoljan da od 30-40 budućih start-upova uspije barem jedan.

Posao izrade projekta cjelovite obnove na javnom natječaju dobila je bjelovarska tvrtka M Plan, a na tiskovnoj konferenciji predstavljeno je idejno rješenje i vizualizacije. Cjelovita obnova bit će financirana kroz NPOO, a aneks ugovora s Ministarstvom kulture već je potpisan i sredstva su odobrena.

“Natječaj Ministarstva kulture planiran je krajem mjeseca, sredinom rujna idemo u javnu nabavu, a vjerujem da već u listopadu možemo krenuti s radovima koje će trajati više od godinu dana. Procjena je da će samo obnova fasade trajati sedam do osam mjeseci, no nakon što ova zgrada bude dovršena, bit će jedna od najljepših u Bjelovaru”, istaknuo je Hrebak.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Šta ovi još prodaju priče  Apple iz garaže isl.?

 

Nekako mi je bend narativa realisticnija 😁

 

Dakle obnovit će se zgrada 🤔

New Report

Close