Predsjednica: Saucha nije spominjao političke pritiske

Autor: Poslovni.hr/H , 06. svibanj 2017. u 08:28
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je kako zastupnik Tomislav Saucha nije spominjao apsolutno nikakve političke pritiske te da je njim razgovarala o supstanci, odnosno o njegovom mišljenju kako će se postaviti u slučaju saborske većine i u slučaju povjerenja Vladi i izglasavanja novih ministara.

Predsjednica je to izjavila u intervjuu za RTL televiziju odgovarajući na upit novinarke je li joj Saucha spominjao kakve političke pritiske. Potvrdila je kako je ranije u prethodnim krugovima konzultacija bilo zastupnika koji su govorili o političkim pritiscima.

Na novinarski upit je li joj prihvatljivo da krizu rješava "osumnjičenik za pronevjeru državnog novca" te da je "on je ucijenjen čovjek" predsjednica je poručila kako se moramo se držati pravila da je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja.

"Ne znam kako bi bio ucjenjiv od strane svojih kolega u Hrvatskom saboru, kad je riječ o zakonodavnom a ne o sudbenom tijelu", rekla je predsjednica podsjetivši kako mora postojati trodioba vlasti. 
Ne mogu prihvatiti, istaknula je, da postoji ucjenjivost jer su za ono što se pripisuje Sauchi odgovorna pravosudna tijela.

Komentari (10)
Pogledajte sve

Valjda jedina drzava gdje predsjednik drzave trazi misljenje od osobe koja je u kaznenom postupku.

nema tu nikakve urote jer nije ni HDZ lud da sad potajice angažira sauchu pa da on za par mjeseci okrene ploču i sve izlaje.
Saucha se vodio osobnim interesima, tj. svojom plaćom u saboru jer sad dobija oko 16.000 kuna x 12 mjeseci x 4 godine= oko 100.000 EUR za jedan mandat…
njemu koji nema drugih prihoda, a ima velike troškove zbog angažmana odvjetnika na sudu, taj novac život znači jer da je glasao protiv i da je vlada pala, SDP ga ni u ludilu ne bi ponovo stavio na listu jer ima uteg kaznenog postupka i u konačnici bi završio bez posla i primanja i bez kune u džepu. glasao je za svojih 100.000 EUR plaće i to je njegovo pravo

zaslužio je dnevnicu i jedan putni nalog

Tomislav Sauha je shvatio da su ga bivši stranački kolege naguzili i da će Hrvatskoj najviše pomoći da da glas vladajučoj stranci.

New Report

Close