Pravilnik za izbor novog šefa HTZ-a: Jedan jezik, pet godina iskustva

Autor: Radmila Kovačević/VL , 27. veljača 2017. u 08:41
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Za budućeg direktora Glavnog ureda HTZ-a predviđa četverogodišnji umjesto dosadašnjeg jednogodišnjeg mandata.

Ministar turizma Gari Cappelli nije bio zadovoljan osobom koju je zatekao na čelu Hrvatske turističke zajednice, ali nije zadovoljan ni izbornom procedurom za tu poziciju. Nekoliko dana prije nego što je Ratomir Ivičić ponudio ostavku na mjesto šefa Glavnog ureda HTZ-a, na javnu je rapravu, s Capellijevim potpisom, otišao prijedlog novog pravilnika o uvjetima koje moraju zadovoljavati zaposlenici u turističkim zajednicama na čelu, dakako, s krovnim uredom.

Najveća je novost da se za budućeg direktora Glavnog ureda HTZ-a predviđa četverogodišnji umjesto dosadašnjeg jednogodišnjeg mandata, kako je bilo u vrijeme Nike Bulića. Vraća se i uvjet da svi direktori turističkih zajednica moraju imati prethodno iskustvo u turizmu. Budućem direktoru Glavnog ureda trebat će, pritom, pet godina takvog iskustva, s time da će mu po novom faktički dostajati ako je pet godina upravljao projektima, ne nužno i ljudima.

Budući direktor ili direktorica morat će aktivno znati samo jedan svjetski jezik, a na natječaju se može pojaviti samo ima liprogram rada za četiri godine. Pravilnik koji je na raspravi do 2. ožujka uvodi i obvezu za direktora HTZ-a da ima iskustva u brendiranju i marketingu. U Ministarstvu turizma napominju da su otvoreni za prijedloge i da će uzeti u obzir konstruktivne ideje.

Komentirajte prvi

New Report

Close