Sezona će nam biti bolja od predviđanja, ali pod jednim uvjetom

Autor: Marija Crnjak , 26. svibanj 2020. u 09:00
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Tijekom lipnja očekuje se potpuno otvaranje većine hotela i svih ostalih turističkih usluga u destinacijama, predviđa HUT.

Do kraja svibnja trebali bi se otvoriti kampovi u Istri, Kvarneru i Dalmaciji, kao i dodatni hoteli, a tijekom lipnja očekuje se potpuno otvaranje većine hotela i svih ostalih turističkih usluga u destinacijama, predviđa Hrvatska udruga turizma koja je proteklog vikenda izbrojala 133 otvorena hotela i 65 kampova. U sektoru su optimistični, iako upozoravaju da treba pojačati promociju i olakšati ulazak u zemlju.

”Kvalitetna epidemiološka situacija temelj je ostvarivanja rezultata ove godine i tu smo među najboljima u Europi. To trebamo maksimalno iskoristiti u narednom razdoblju, počevši već od danas. Ništa se neće dogoditi samo po sebi, moramo intenzivno početi komunicirati na ključnim tržištima kako bi privukli goste“, izjavio je Veljko Ostojić, direktor HUT-a.

Kampanje za bliska tržišta kreću krajem ovog tjedna, izvijestili su nas iz Hrvatske turističke zajednice. “Pripremljena su dva komunikacijska smjera. Jedna kampanja odnosi se na tržišta koja neće tako brzo moći doputovati do nas, a to su UK, Skandinavija, Francuska, ali i daleka tržišta poput Kine, SAD-a, Južne Koreje.

133

hotela i 65 kampova bilo je otvoreno u Hrvatskoj proteklog vikenda, podaci su HUT-a

Tu je pripremljena posebna online platforma koja će poslužiti ne samo HTZ-u kao svojevrsni komunikacijski prozor, već i svim ostalim dionicima turističkog sektora u Hrvatskoj koji će ju moći vrlo jednostavno koristiti za svoju vlastitu promociju. Radi se o konceptu “Enjoy The View from Croatia” i ona je pokrenuta prošli tjedan.

Hoteli pretekli HTZ

U tijeku je i finalizacija media planova za kampanju koja se odnosi na tržišta za čije je građane izgledno da će moći posjetiti Hrvatsku kada se u tim zemljama otvore granice, a riječ je o našim vjernim turistima iz susjednih zemalja koji žele doći u Hrvatsku, poput Austrije, Češke, Mađarske, Slovenije, Slovačke, Njemačke, Italije, Poljske.

Za njih smo pripremili direktnu pozivnu komunikaciju pod sloganom The Vacation You Deserve Is Closer Than You Think. Intenzivna komunikacijska kampanja na navedenim tržištima kreće krajem ovog tjedna, odnosno početkom lipnja, kažu u HTZ-u.

Kompanije su sa svojom promocijom sezone na tim tržištima krenule i ranije, a u ponedjeljak su se počele nizati vijesti o otvaranju hotela na Jadranu, ali i kontinentu. Valamar Riviera krenula je s otvaranjem u petak kampom Lanterna u Poreču, ovaj tjedan slijedi ostalih 12 kampova u Istri i na Kvarneru, otvaranje Istra Premium Camping Resorta planirano je 15. lipnja nakon što se završe investicije, a hoteli i ljetovališta će se postupno otvarati tijekom lipnja.

Ove subote JLH otvara Dubrovnik Palace, sredinom lipnja će Excelsior, a 6. lipnja Hotel Odisej na Mljetu. Ostali hoteli ovise o britanskom tržištu, kažu u JLH.

Bolje od predviđanja

Sutra se otvara prvi objekt u sastavu Bluesun grupacije, kamp Paklenica, 10. lipnja otvorit će se hoteli u Brelima, Tučepima i u Bolu. Krajem tjedna otvorit će se i Bluesun Hotel Kaj u Mariji Bistrici, a jučer je otvoren i dio kupališta u Bizovačkim toplicama, koje bi do polovice lipnja trebale otvoriti svih 11 bazena.

Još od 11. svibnja primaju se novi pacijenti u Lječilište Bizovačke toplice, a u lipnju se očekuje puna popunjenost. U Sunce hotelima kažu da su im očekivanja za sezonu bolja od medijskih predviđanja, s obzirom da im buking svakim danom raste

Komentirajte prvi

New Report

Close