Praćenje trudnoće na najvišoj razini

Autor: Poslovni dnevnik , 01. ožujak 2018. u 21:59
Župan Matija Posavec s timom Doma zdravlja Čakovec

Dobili najmoderniju ginekološku opremu vrijednu milijun kuna.

U Dom zdravlja Čakovec stigla je prva oprema koja se nabavlja u sklopu projekta 'Povećanje broja usluga i poboljšanje pristupa i uvjeta u pružanju primarne zdravstvene zaštite u Međimurskoj županiji' vrijednog  oko 7,6 milijuna kuna.

Nakon provedenog postupka gdje će se ukupno nabaviti 710 komada opreme, stigla je ginekološka oprema vrijednosti milijun kuna.

Tako su dvije ginekološke ordinacije u Čakovcu i jedna u Prelogu opremljene s Ginekološkim  ultrazvukom  3D/4D s vaginalnom sondom 3D/4D   te Linearnom sondom za ginekološki ultrazvuk. Edukaciji  liječnica i puštanju opreme u rad nazočio je župan Međimurske županije Matija Posavec.

"Jedan od ključnih projekata u zdravstvu, opremanje naših ambulanti ide prema planu ulaganja u zdravstvo Međimurja.

S prvim danima veljače u Međimurje krenuli smo s dobavljanjem dijagnostičke opreme, a ni ovdje ne stajemo s ulaganjima u zdravstvo, u bolnicu i Dom zdravlja, kao i sve ostale zdravstvene institucije u Međimurju kako ulaganjem u primarnu zdravstvenu zaštitu rasterećujemo pritisak na našu bolnicu, a kvalitetna oprema, uz dobre liječnike, osnovni je preduvjet za uspješan zdravstveni sustav", objasnio je pritom župan te dodao kako je dodana vrijednost ta da će se smanjiti broj uputnica u bolnicu za 8% i uvesti preko 160 novih usluga u ambulantama primarne zdravstvene zaštite. 

Komentirajte prvi

New Report

Close