Poznato istarsko turističko odredište dobiva novi lukobran, građani strahuju da će narušiti vizuru grada

Autor: Poslovni.hr , 17. svibanj 2022. u 08:42
Foto: Pixabay

Cijene materijala za realizaciju su drastično poskupile, a s time i troškovi izgradnje.

Rovinj je dobio građevinsku dozvolu za projekt izgradnje Sjevernog lukobrana na otoku Sv. Katarina. Potvrdio je to za Glas Istre i ravnatelj Lučke uprave Rovinj Donald Schiozzi, koji je kazao kako su prethodno odrađene sve stavke, od javne rasprave do prezentacije projekta koji bi trebao koštati 35 milijuna kuna, no trenutno je najveći problem u najvažnijoj stavci – novcu.

“Cijene materijala za realizaciju su drastično poskupile, a s time i troškovi izgradnje. Stoga ćemo za potrebna sredstva krajem godine aplicirati na natječaj za zaštitu luke Ministarstva mora, prometa i infrastrukture”, rekao je te napomenuo da je Lučka uprava nedavno dostavila Istarskoj županiji potrebnu dokumentaciju kako bi lukobran kandidirala za dodjelu Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Istaknuo je da će se javljati na sve raspoložive natječaje kako bi priskrbili potrebna sredstva za realizaciju projekta od strateške važnosti za Grad Rovinj koji, izgleda, nije svima po volji.

Naime, određeni broj građana smatra da će lukobran unazaditi čuvenu vizuru Rovinja te da se neće vidjeti površina mora. Ravnatelj Lučke uprave Rovinj to demantira.

Komentirajte prvi

New Report

Close