Poznata hotelska kompanija iz Rijeke ima novog vlasnika, imaju velike planove

Autor: Marija Crnjak , 15. studeni 2022. u 11:01
default

Investitori: potencijali Rijeke kao grada su ogromni, te smo uvjereni kako može postati značajno turističko središte u hrvatskim, ali i globalnim okvirima te destinacija koja će privlačiti turiste iz cijelog svijeta.

Stigla je i službena potvrda da je izraelski investitor Brown Hotels Grupa novi većinski vlasnik Jadran hotela iz Rijeke, u čijem je sastavu ukupno sedam hotela, dva restorana i kamp koji se nalaze na području Rijeke, Kostrene i Kraljevice. Kako se navodi u današnjoj objavi, investitor ima velike investicijske i razvojne planove, namjeravaju provesti sveobuhvatan proces rebrendiranja na svih sedam lokacija na kojima se nalaze objekti u vlasništvu Jadran hotela. Ovo je druga njihova investicija u Hrvatskoj, vlasnici su trogirskog Brown Beach House hotela, a Jadran su kupili od Ivana Franolića i Zorana Luštice.

“Potencijali Rijeke kao grada su ogromni, te smo uvjereni kako može postati značajno turističko središte u hrvatskim, ali i globalnim okvirima te destinacija koja će privlačiti turiste iz cijelog svijeta. U prilog tome govore i značajna ulaganja, posebice stranih investitora na riječkom području, a mi želimo i planiramo biti dio tog trenda ulažući značajna sredstva u razvoj Rijeke, uključujući izgradnju i obnovu hotela te prepoznatljivih Brown atrakcija kao što su ekskluzivni fine-dining restorani, rooftop barovi, noćni klubovi, bazeni i spa zone te brojne druge atrakcije. Grad Rijeka, s međunarodnom zračnom lukom i novim nautičkim marinama koje su u izgradnji, doživljava nevjerojatan zamah i na pravom je putu da se transformira u poželjnu globalnu turističku destinaciju,“ naglasio je Leon Avigad, osnivač i suvlasnik Brown Hotels Grupe. Brown Hotels je osnovan 2010. u Tel Avivu, a posjeduje i upravlja hotelima u Njemačkoj, Cipru, Grčkoj i Izraelu.

Preuzimanjem upravljanja Jadran hotelima Brown Grupa će u narednom razdoblju implementirati svoj model lifestyle, kulturne i nightlife atrakcije, uz dovođenje međunarodno poznatih chefova restorana, atraktivne rooftop barove, klubove, bazene, spa zone i druge rekreacijske aktivnosti.

Investitor u objavi ističe da želi nastaviti surađivati sa svim dosadašnjim zaposlenicima Jadran hotela, kao i lokalnim stručnjacima te čitavom zajednicom. Uvjereni su da će ponudom hotela, restorana i zabavnih sadržaja privući turiste i posjetitelje iz Europe, Azije i čitavog svijeta, kako je istaknuo Oshri Deri, globalni izvršni direktor Brown Hotels Collectiona.

Fokus novih vlasnika u narednom razdoblju će biti usmjeren na prva tri hotela u Rijeci, gdje se uskoro planira započeti s renovacijom i preuređenjem, a oni će ubuduće biti poznati pod brendom Brown Hotels. Među njima su Hotel Continental koji će biti preimenovan u Brown Continental Rijeka, Hotel Jadran koji će biti poznat kao Brown Beach Jadran Rijeka i Hotel Neboder koji će postati Brown Lighthouse Rijeka.

Aktivnosti renovacije i obnove preostale četiri lokacije provodit će se kroz narednih dvije godine. Obnova će se izvoditi u skladu s najvišim standardima uz korištenje najkvalitetnijih materijala, preciznost izvedbe i pridavanje posebne pažnje svakom detalju. Cjelokupan proces širenja ponude obuhvatit će bazene, sushi barove, sky barove, restorane, klubove i mnoge druge zanimljivosti, najavlkjuju. Brown Continental Rijeka bit će flagship Brown Hotel u Rijeci. Inače, Continental je bio prvi otvoreni hotel u Rijeci, a Brown Grupa planira zadržati eleganciju i gracioznost samog hotela te će modernizirati njegov interijer i popratne sadržaje. Continental Rijeka posjetiteljima će ponuditi ekskluzivan restoran, bar, biblioteku s kaminom, spa i wellness centar.

Brown Grupa u objavi je zahvalila suradnicima na ovoj transakciji.

„Želimo iskazati zahvalnost svim pojedincima i kompanijama koje su bile uključene u ovaj projekt. U čitavom procesu smo imali izvrsnu podršku od strane InterCapitala, odvjetničkog društva Šavorić & Partneri, kao i tvrtke T.C. & Partneri. Proces due diligencea proveden je od strane tvrtki EY, Gark Consulting i Colliersa, a sve ovo pokazatelj ozbiljnost same investicije te našu ambiciju da surađujemo s lokalnim stručnjacima,“ zaklujučio je Nir Waizman, suvlasnik Brown Hotels Grupe.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close