Magazin Poslovna 2023
Poslovna 2023.

Povjerenje kupaca i zaposlenika prioritet nam je već 65 godina

Više smo puta pokazali da smo važan faktor stabilnosti hrvatskog gospodarstva.

Zoran Mitreski
15. prosinac 2022. u 22:00
Zoran Mitreski/PD

Godina pred nama bit će izazovna za cjelokupno gospodarstvo, pa tako i za Konzum. Još se nismo u potpunosti oporavili od pandemije, a rat u Ukrajini donio je nove globalne poremećaje. Istovremeno se borimo s inflacijom, a uz to Hrvatska prelazi na euro. I pojedinačno takve situacije utječu na poslovanje, a zajedno predstavljaju veli izazov.

No, već smo više puta pokazali da nismo samo vodeći hrvatski maloprodajni lanac, nego i važan faktor stabilnosti hrvatskog gospodarstva te čvrst oslonac za zaposlenike, kupce i poslovne partnere.

Najveća smo kompanija Fortenova grupe u Hrvatskoj i, s više od 10.000 zaposlenika, jedan od najvećih poslodavaca u državi. Naši kolege znaju da je njihovo radno mjesto sigurno te da će njihov trud biti prepoznat i nagrađen. Ove smo godine uložili više od 140 milijuna kuna u naše ljude, a nastavljamo i u sljedećoj. Sinergija koju ostvarujemo kao dio Fortenova grupe daje nam dodatnu sigurnost i omogućava fokus na ono što je važno za uspješno održivo poslovanje, danas i u budućnosti.

Zajedno radimo na digitalizaciji poslovanja, što nam omogućuje da ostanemo predvodnici u području inovacija kad je riječ O maloprodaji u Hrvatskoj. Posvećeni smo željama i potrebama kupaca, a njih više od pola milijuna dnevno mogu biti sigurni da će u naših više od 600 prodavaonica pronaći sve što im treba po fer cijeni.

Suradnja s domaćim proizvođačima ostaje strategija kojom podržavamo lokalnu proizvodnju. Svjesni smo vremena u kojem živimo, pa smo prvi snizili cijene više od tisuću artikala kad je Vlada najavila sniženje stope PDV-a, a u rujnu smo i zaključali cijene za dodatnih 100 osnovnih proizvoda do kraja godine kako bismo kupcima olakšali upravljanje kućnim budžetom – to ćemo raditi i dalje jer su nam upravo kupci prioritet.

Stiže nam i euro, a mi ćemo osigurati da ta tranzicija prođe što je moguće jednostavnije za naše dionike. Uspješne kompanije imaju odgovornost prema društvu, zato nastavljamo s ulaganjima u zajednicu i projekte od društvenog značaja.

Jedno od ljepših priznanja nam je, i to već petu godinu, proglašenje Najdonatorom, koje nas motivira da i dalje jednako predano doniramo hranu potrebitima. Nastavit ćemo biti mjesto na kojem naši kupci dobivaju dodanu vrijednost, a zaposlenici priznanje za svoju predanost. Vidimo se u 2023.

New Report

Close