Potrošač želi plastične vrećice zamjeniti tradicionalnim “cekerima”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. veljača 2014. u 15:17
Ilustracija (Thinkstock)

Udruga traži da se oživi novi životni poticaj tom tradicionalnom obiteljskom obrtu te žurno zaštiti logožar kao hrvatski tradicionalni i izvorni proizvod.

Nakon što je Europski parlament nedavno pozvao na zabranu najopasnijih vrsta plastike i tankih plastičnih vrećica do 2020., društvo za zaštitu potrošača Hrvatske "Potrošač" ponovno je pozvalo Vladu da obnovi proizvodnju tradicionalnog proizvoda logožar (ceker) i zaštiti ga kao hrvatski izvorni proizvod.

Sukladno toj inicijativi objavljenoj u svibnju 2012., udruga Potrošač pozvala je Vladu da kroz poticaje iz EU fondova pokrene poduzetnički impuls s ciljem obnavljanja i pokretanja tradicionlanog hrvatskog proizvoda logožara kao zaštitnika životnog okoliša, potrepština svake obitelji i turistički suvenir.

Udruga traži da se oživi i dadne novi životni poticaj tom tradicionalnom obiteljskom obrtu te žurno zaštiti logožar kao hrvatski tradicionalni i izvorni proizvod.

Logožari se izrađuju na tkalačkom stanu iz traka vodene biljke rogoza, ekološki je prihvatljiv i antialergijski proizvod koji je i dobar toplotni izlolator. Najčešće se koristi za nabavku hrane s tržnice.

Komentirajte prvi

New Report

Close