Potpisan ugovor o kreditiranju SE Koljane

Autor: Poslovni dnevnik , 21. rujan 2022. u 22:00
SE Koljane gradi se kod Vrlike i proizvodit će 11,5 milijuna kWh godišnje/PD

Ugovor su potpisali Ante Kojundžić, direktor tvrtke Eurotim Eko, Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke i Andreas Rörig, predsjednik Uprave E.ON Hrvatske.

U sjedištu OTP banke u Splitu jučer je svečano potpisan Ugovor o kreditiranju izgradnje solarne elektrane Koljane.

Ugovor su potpisali Ante Kojundžić, direktor tvrtke Eurotim Eko, Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke i Andreas Rörig, predsjednik Uprave E.ON Hrvatske. Svečanom potpisivanju je prisustvovala i Marijana Oreb, članica Uprave Hamag Bicro.

Radove izvode E.ON Solar i Eurotim uz angažiranje lokalnih kooperanata, istaknuo je prilikom potpisivanja Ante Kojundžić.

Lokacija elektrane je na području grada Vrlike nedaleko od Peručkog jezera na površini od 13 hektara. Instalirana snaga elektrane je 8593 kWp, a godišnja proizvodnja je oko 11,5 milijuna kWh što predstavlja godišnje potrebe za oko 3000 kućanstava.

Ukupnu proizvodnju će otkupljivati tvrtka E.ON Energija. Izgradnju elektrane su poduprle i lokalne vlasti grada Vrlike, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, Hrvatske šume, Splitsko-dalmatinska županija, Hamag-Bicro te HEP ODS – koji je izradio dokumentaciju te raspisao javnu nabavu za izgradnju susretnog postrojenja koje omogućava brz i kvalitetan pristup mreži na samoj lokaciji.

Završetak izgradnje i puštanje u rad je predviđeno sredinom 2023. godine. “Projekt SE Koljane trenutno je najveći komercijalni projekt koji imamo u izgradnji gdje prema modelu financiranja imamo suvlasnički udio na određeni rok”, izjavio je Andreas Rörig, predsjednik Uprave E.ON Hrvatske.

Osim ove elektrane, na istoj lokaciji u procesu izdavanja građevinske dozvole je i druga solarna elektrana SE Derven instalirane snage 4 MW čiji se završetak izgradnje očekuje za 2 do 3 godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close