Potpisan Kolektivni ugovor za radnike u HRT-u

Autor: Poslovni.hr , 11. travanj 2014. u 14:59
Press foto

U ime Poslodavca ugovor je potpisao Glavni ravnatelj Goran Radman, a u ime Sindikata Milan Rosan i Sanja Šegedin-Miriovsky

Na HRT-u je danas  potpisan Kolektivni ugovor između Poslodavca i sindikata s pravom reprezentativnosti – Samostalnog sindikata radnika HRT-a te Sindikata novinara Hrvatske, podružnice novinari i medijski radnici HRT-a. 

U ime Poslodavca ugovor je potpisao Glavni ravnatelj Goran Radman, a u ime Sindikata Milan Rosan i Sanja Šegedin-Miriovsky, priopćeno je s HRT-a.
 
Prigodom potpisivanja Glavni ravnatelj zahvalio je sindikatima na dobroj suradnji. Istaknuo je kako su pregovori bili konstruktivni uz obostrano razumijevanje. „Iskazali smo visoku razinu odgovornosti prema načinu na koji koristimo javna sredstva a istovremeno zaposlenicima HRT-a omogućili sva socijalna prava koja trebaju uživati“ zaključio je Radman.
 
Sanja Šegedin-Miriovsky ispred Sindikata novinara Hrvatske pregovarački proces usporedila je s partijom šaha. „U ovoj partiji nešto smo morali žrtvovati – jubilarne nagrade i dodatke na plaću, kako bismo spasili kraljicu – plaću. Smatramo da se partija šaha nastavlja sistematizacijom i restrukturiranjem a moramo ju odigrati mudro.“

„Radili smo mukotrpno, bilo je i svađa no u konačnici sam sretan da smo sačuvali plaće. Zahvaljujem svima što smo se međusobno trpjeli“ Ustvrdio je Rosan, predsjednik Samostalnog sindikata radnika HRT-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close