Postavljamo temelje kako bi bolje živjeli i za 10 ili 15 godina

Autor: Vladimir Nišević , 07. svibanj 2020. u 22:00
FOTO: GettyImages

A svaki temelj koji udarimo danas, moramo toga biti svjesni, neće biti vidljiv sutra, ali ako je pravilno postavljen trajat će generacijama koje dolaze.

Energetika, obrazovanje, poljoprivreda, digitalizacija i zdravstvo – teme su kojima ćemo se baviti kroz projekt Izgradimo Hrvatsku. Kada smo počeli uopće razmišljati pod stresom krize i zagrebačkog potresa što i kako dalje odmah je postalo jasno da svaka kriza uz opasnost predstavlja i priliku.

Također je postalo jasno da je medijsku scenu od trenutka dolaska virusa pa sve dosad okupirala tematika problema koji pogađaju sve sektore i sve dijelove društva. Osim što su svi postali epidemiolozi, dosta je građana postalo i stručnjacima za gospodarstvo, zdravstvo, obrazovanje, poljoprivredu i sl.

Uglavnom, kako je kome problem nailazio – od zdravstvenog preko online škole do razmišljanja o našem prirodnom bogatstvu – tako smo čuli sve i svašta na temu što ne valja i što treba popraviti.?

Ali, jako smo malo čuli na koji način nešto poboljšati ili što napraviti ne danas ili sutra već kroz idućih pet ili deset godina.

A svaki temelj koji udarimo danas, moramo toga biti svjesni, neće biti vidljiv sutra, ali ako je pravilno postavljen trajat će generacijama koje dolaze. Ovaj projekt Izgradimo Hrvatsku je upravo to – skroman pokušaj da udarimo zdrave i održive temelje za godine koje dolaze.

Da u javnost vratimo struku, a sada je prilika za to, i da na preporukama struke izgradimo bolje sutra za našu djecu. Svaka promjena počinje malim koracima i zato nas pratite idućih mjeseci kako u tiskanom izdanju tako i online jer vjerujemo da možemo nešto promijeniti i popraviti.

Komentirajte prvi

New Report

Close