Poslovni doznaje: Očekuje se pripajanje ministarstva turizma jednom od tri resorna ministarstva

Autor: PD , 10. srpanj 2020. u 14:45

Kako to znači ukidanje ministarstva turizma nameće se pitanje što s ovim za hrvatsko gospodarstvo iznimno važnim sektorom.

U novoj kadrovskoj križaljci u spajanju ministarstava prema informacijama kojima raspolaže Poslovni dnevnik očekuje se pripajanje ministarstva turizma jednom od tri resorna ministarstva – ili regionalnom razvoju, ili gospodarstvu, ili kulturi.

Kako to znači ukidanje ministarstva turizma nameće se pitanje što s ovim za hrvatsko gospodarstvo iznimno važnim sektorom.

Prema izvorima bliskim hrvatskoj Vladi u novoj kadrovskoj križaljci očekuje se da nekadašnje ministarstvo sada unutar nekog od tri spomenuta resora dobije snažnog glavnog državnog tajnika koji bi bio posvećen daljnjem razvoju turističkog sektora, ali u ovom trenutku i spašavanju ove za hrvatsku iznimno značajne gospodarske djelatnosti. Iako još nije definitivno odlučena prema izvorima Poslovnog dnevnik u ovom trenutku najizglednija osoba za poziciju državnog tajnika za turizam je Barbara Mesić koja je u prethodnoj Vladi obnašala dužnost glavne savjetnice ministra Garija Cappellija.

Na to da je imenovanje Barbare Mesić izgledno ukazuju i signali iz hotelijerskog i ugostiteljskog sektora unutar kojih bivša savjetnica već ima podršku, a zbog svoje stručnosti bila bi im prihvatljivo rješenje unutar nove Vlade.

Komentirajte prvi

New Report

Close