Poskupile sve vrste goriva, najviše benzin

Autor: Poslovni.hr , 26. veljača 2019. u 08:18
Foto: Getty Images

Od ponoći su skuplje sve vrste goriva.

Prosječna cijena benzina od ponoći iznosi 9.86 kuna po litri, što je 22 lipe više nego prošli utorak.

Porasla je i cijena dizela na prosječno 9.85 kuna za litru, a što je više za 12 lipa, objavilo je Ministarstvo gospodarstva.

Cijena autoplina porasla je s prošlotjednih 4.55 kuna na 4.68 kuna.

Prema portalu cijenegoriva prosječni tank benzina skuplji je za 10.5 kuna, dizela za šest kuna, a autoplina za 6,5 kuna.

Na svjetskim su tržištima, podsjetimo, cijene nafte porasle i prošloga tjedna, drugog zaredom, pri čemu su dosegnule najviše razine od polovice studenoga prošle godine, no rekordna proizvodnja u SAD-u onemogućila je veći rast cijena.

Na londonskom je tržištu cijena barela prošloga tjedna porasla 1,3 posto, na 67,12 dolara, dok je na američkom tržištu barel poskupio 3 posto, na 57,25 dolara.

Komentari (2)
Pogledajte sve


I kakve vez ima cuena barela sa litrom benzina ili dizela ???
Pa jeftinje je gorivo bilo kad je barel bio preko 100 $… kupite gotov benzin ili dizel u venecueli po cijeni kojoj oni prodaju na svojim benzinskim pumpama :)….

Upravo tako. Obzirom na cijelu barela, benzin bi u prodaji kod nas trebao biti max. 6-7 kn!

I kakve vez ima cuena barela sa litrom benzina ili dizela ???
Pa jeftinje je gorivo bilo kad je barel bio preko 100 $… kupite gotov benzin ili dizel u venecueli po cijeni kojoj oni prodaju na svojim benzinskim pumpama :)…. aha nedaju ameri, a jbga onda im lizite paksu

New Report

Close