‘Porezna reforma ključ za razvoj Slavonije’

Autor: Poslovni dnevnik , 08. lipanj 2022. u 22:00
Denis Sušac, predsjednik IO-a HUP-Podružnice Osijek i CEO IT tvrtke Mono/D. Petric/PIXSELL

Nužno je kreirati politike usmjerene prema razvoju znanja i veće produktivnosti rada, što će dovesti do povećanja inovativnosti, produktivnosti gospodarstva …

Kako tržište rada u Slavoniji učiniti konkurentnijim” naziv je konferencije koju je Hrvatska udruga poslodavaca organizirala u Osijeku kako bi naglasila koliko je za razvoj domaćeg gospodarstva, osobito onog u Slavoniji, važna porezna reforma koju zahtijevaju od Vlade, a u kojoj okosnicu predstavlja rasterećenje rada.

“Struktura našeg gospodarstva je takva da je glavnina aktivnosti usmjerena u djelatnosti koje ostvaruju nisku dodanu vrijednost, a postojeći porezni sustav upravo to potiče.

Kako bismo se odmaknuli s dna EU ljestvica, nužno je kreirati politike usmjerene prema razvoju znanja i veće produktivnosti rada, što će dovesti do povećanja inovativnosti, produktivnosti gospodarstva te stvaranja proizvoda i usluga više dodane vrijednosti.

Promjene koje predlažemo omogućile bi rast plaća svim radnicima što smatramo osnovnim preduvjetom zadržavanja radne snage, posebno u regijama poput Slavonije koje nemaju mogućnost alternativnih izvora prihoda kao neki drugi krajevi Hrvatske”, poručila je Iva Tomić, glavna ekonomistica HUP-a.

Denis Sušac, predsjednik Izvršnog odbora HUP-a Osijek i CEO IT tvrtke Mono kaže da je rasterećenje rada najbolja demografska mjera te da upravo u Slavoniji leži značajan potencijal za rast i razvoj industrija koje stvaraju visoku dodanu vrijednost.

Komentirajte prvi

New Report

Close